''Wat is sober? Is dat een besloten huldiging in het stadhuis?''

( 4 reacties)
''Wat is sober? Is dat een besloten huldiging in het stadhuis?''

FC Twente speelt vrijdagavond in Amsterdam de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax, maar er is vooralsnog weinig bekend over een eventuele huldiging. Teun Staal, verslaggever van de Tubantia, is benieuwd of er nog een groot feest zal komen in Enschede. 

"Onno van Veldhuizen is een meer dan redelijk voetballer", schrijft hij in zijn column. "Er bestaan beelden op sociale media waarop de eerste burger in zijn werkkamer met achteloos gemak een tijdje een bal hoog houdt, gewoon gehuld in maatpak en met nette, dagelijkse schoenen aan de technisch vaardige voeten. Zijn rol rond het kampioensfeest van FC Twente leek me dan ook evident", aldus Staal. 

"Ik zag het al voor me: dat daags na de veroverde titel de deuren van het stadhuisbordes opengaan en de burgemeester met een bal aan de voeten naar buiten komt. Op grote schermen in het centrum, waarop eerder het kampioensduel massaal werd bekeken, is te zien hoe 'On-no, On-no' al jonglerend het door hemzelf herziene lijflied van de club aanheft. Driemaal zullen wij de kampioenen zijn...", vervolgt hij. 

"Maar dat mag niet", baalt Staal. "De stad moet de titel sober vieren. Uitbundigheid is kennelijk ongepast in een tijd waarin de redding van FC Twente de gemeente een rib uit het allerminst vette lijf kost", constateert hij. "Maar wat is sober? Is dat een besloten huldiging in het stadhuis, fans die het bij één biertje houden en dan nagenoeg nuchter naar huis gaan?"

"Er is een kaper op de kust: Hengelo", weet Staal. "Op het eerste gezicht is wel iets te zeggen voor een feestje bij de buren. Dáár is met al die trainingsarbeid de kiem gelegd voor de terugkeer naar de eredivisie. En ze schijnen daar wel een potje te hebben voor een groot scherm", lacht hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Apr 2019 om 08:28
  Meest makkelijke optie is wedstrijd van a.s. vrijdag verplaatsen.
 • 16 Apr 2019 om 08:27
  Denk in beide gevallen (vrijdag of maandag kampioen) een huldiging maandag na de wedstrijd in het stadion.
 • 16 Apr 2019 om 04:22
  • Quote van 15 Apr 2019 om 23:03
   Oke voor de duidelijkheid wanneer is de huldiging bij winst a.s. vrijdag?
  Dat is zaterdag, bij titel op maandag wordt het dinsdag huldiging.
 • 15 Apr 2019 om 23:03
  Oke voor de duidelijkheid wanneer is de huldiging bij winst a.s. vrijdag?
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›