VIDEO | Zo beleefde Stegeman duel met FC Twente: ''Godvertouwtyfus''

FC Twente boekte vorige maand een belangrijke 1-2 overwinning bij Go Ahead Eagles, waarmee de Deventer club werd uitgeschakeld in de titelstrijd.

Tijdens de wedstrijd stond de camera gericht op Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman. Özcan Akyol volgde de oefenmeester voor zijn documentaire 'Home of Eus', waarbij hij de Deventenaren achter de schermen volgt.

Het levert hele nieuwe beelden op. Zo wordt een deel van de wedstrijdbespreking uitgezonden en is te zien hoe Stegeman de slimheid van FC Twente roemt. "Hij heeft helemaal niks", doelt de trainer op Wout Brama, die blijft liggen na een overtreding. "Hij is slim. Dit is slim in dit soort wedstrijden."

In de tweede helft lag Ricardinho een tijdje op de grasmat. "Zij beginnen nu wel met een potje vakkundig tijdrekken. Begint al in de eerste helft, nu weer", richt Stegeman zich tot de vierde official. "Hij moet ook optreden, hè?"

Na de late 1-2 van Aitor Cantalapiedra, waarbij doelman Hobie Verhulst blundert, gaat Stegeman uit zijn plaat. "Godvertouwtyfus, joh hé", schreeuwt de oefenmeester, die boos wordt op de vierde official als hij ziet dat er drie minuten extra tijd bij komen. "Drie minuten?! Zij hebben structureel tijd lopen rekken, joh. Hou op, man! Hé! Zes wissels, serieus. Twee blessures. Drie minuten. Verschrikkelijk! Echt waar. Bah!"