'Soms kreeg ik het gevoel dat je bij amateurs meedeed''

Peet Bijen degradeerde met FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie, maar is momenteel alweer kampioen geworden met de Tukkers. In het begin van het seizoen was hij niet altijd basisspeler, maar hij knokte zich naar een basisplaats.

"Enerzijds gaat het wel hard natuurlijk: van basiskracht in de Eredivisie naar op de bank in de Keuken Kampioen Divisie", zegt Bijen in gesprek met Voetbalzone. "Maar je weet ook dat zulke dingen gebeuren in het voetbal. Omdat je uit de eigen jeugd komt, weet je dat wanneer ze jongens van buitenaf halen, je soms wat makkelijker gepasseerd wordt. Ik heb echter geleerd dat er altijd wel wat gebeurt door schorsingen, blessures of iets anders. Het is een kwestie van elke dag scherp blijven trainen, zodat je er klaar voor bent wanneer de trainer je nodig heeft.

Bijen heeft veel geleerd in de eerste divisie. "Het is meer vechtvoetbal zoals ze dat zeggen. De lange bal, de ruimtes zijn wat groter, de acties onvoorspelbaarder en het voetbal vaak wat minder verzorgd. De Eredivisie ligt mij qua voetbal wat beter. Daar kun je je spelinzicht meer gebruiken en dat is juist mijn sterke punt. Ik merkte ook dat we soms in het vechtvoetbal meegingen en dat was ook wel een van de redenen dat ons spel niet altijd even mooi was. Soms kreeg je een beetje het gevoel alsof je als prof weer bij de amateurs meedeed. Niet dat het verschil zo groot was, maar het is heel moeilijk om iedere week je eigen spel te blijven spelen. Gelukkig waren we uiteindelijk wel professioneel genoeg om de wedstrijden te winnen en dan eindig je gewoon bovenaan."

FC Twente had duidelijk de grootste begroting, toch stond het pas in speelronde 22 op de eerste plaats. "Klopt, de selectie was behoorlijk anders, dus we moesten aan elkaar wennen. En aan de competitie natuurlijk. Het is toch een andere ambiance in veel kleinere stadions, die vaak ook niet eens vol zitten. Gelukkig ging dat voor ons niet op, want voor De Grolsch Veste werden er zelfs meer seizoenkaarten verkocht en bij uitwedstrijden was het uitvak elke keer vol. Dat was wel iets wat hartstikke mooi was om te zien", aldus Bijen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand