Jong FC Twente blijft koploper na enerverende zege op Jong ADO

Jong FC Twente heeft vanavond een lastige, maar belangrijke zege geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Op het trainingscomplex in Hengelo werd er met 4-2 gewonnen.

De beloften van FC Twente begonnen uitstekend aan de wedstrijd en stonden na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Doelpunten waren van Ramiz Zerrouki en Tim van de Schepop. Na het enerverende kwartier gebeurde er weinig meer, waardoor er met een 2-0 voorsprong gerust werd.

In de tweede helft leek Jong FC Twente het even kwijt. De beloften van ADO Den Haag vochten zich terug in de wedstrijd en kwamen na de aansluitingstreffer zelfs nog op gelijke hoogte. Lang leek het duel in een gelijkspel te eindigen, maar FC Twente trok de overwinning in de slotfase naar zicht toe. In de 87ste minuut was het Ryan Trotman die de 3-2 maakte en in de 92ste minuut was het Musawi die voor een 4-2 eindstand tekende.

Door de overwinning blijven de beloften van FC Twente koploper in de competitie. Jong FC Twente speelde vandaag haar laatste duel en staat met 19 punten bovenaan de competitie. De Tukkers kunnen echter nog ingehaald worden door Jong FC Emmen (18 punten en nog één duel tegoed) en Jong Zwolle (12 punten en nog drie wedstrijden te goed).

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Wieffer, Browning, Felix, Taha, Zerrouki, Fernandes, Sluiter (88′ Musawi), Van de Schepop (63′ Bosch), Frimann, Trotman.