Kerkdijk tekent niet bij: ''Dat is me hier niet in dank afgenomen''

0
Kerkdijk tekent niet bij: ''Dat is me hier niet in dank afgenomen''

Danique Kerkdijk heeft besloten om haar aflopende contract bij Bristol City niet te verlengen. De voormalig FC Twente-speelster, die in de zomer met de OranjeLeeuwinnen naar het WK in Frankrijk gaat, is op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

"Ik wil de volgende stap maken, het moet professioneler", legt ze uit tegenover de Stentor. "Als je van je atleten verwacht dat ze 24/7 professioneel met hun sport bezig zijn, moet je dat als club ook zijn. En dat zijn de faciliteiten helaas niet. Dat ik niet bij wilde tekenen, is me hier niet in dank afgenomen." 

"Ik heb me hier prima kunnen ontwikkelen na mijn periode bij FC Twente" benadrukt Kerkdijk. "Op het hoogste niveau in Engeland spelen, elke week tegen de beste spitsen van de wereld staan. Ik ben er een betere voetbalster van geworden. Maar nu is het tijd voor een stap, ik wil weer verder en dat kan eerlijk gezegd niet hier”, vervolgt ze realistisch. 

"Als ze van de speelsters verwachten 24/7 volledig professioneel te zijn, dan moet de club dat ook zijn", constateert Kerkdijk. "En zover is het hier nog niet. We delen bijvoorbeeld een fysiotherapeut met het beloftenteam van de mannen. Als we aan het trainen zijn is er vaak niet eens medische verzorging in de buurt. Dat is gewoon gevaarlijk", beseft ze.

Ook haar verstandhouding met trainster Oxtoby is niet optimaal. "We hebben geen klik, tenminste niet de klik die ik met de vorige trainer Willie Kirk had. Ik vind dat je als trainer moet praten met je speelsters, moet weten wat er speelt. Ze heeft me niet eens gefeliciteerd toen ik de WK-selectie van Oranje haalde. Dat vind ik vreemd.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›