Roord vertrekt naar Engelse topclub: ''Altijd mijn droom geweest''

1
Roord vertrekt naar Engelse topclub: ''Altijd mijn droom geweest''

Transfernieuws! Jill Roord maakt de transfer van Bayern München naar Arsenal, zo valt te lezen op de website van de Tubantia. De 22-jarige middenveldster en international van de OranjeLeeuwinnen vertrekt na twee seizoenen uit Duitsland.

Voordat zij in de Bundesliga uitkwam voor Bayern München, speelde zij 4 seizoenen bij FC Twente in de Eredivisie. Na de zomer maakt Roord haar opwachting in de Women's Super League, waar ze zich aansluit bij de regerend kampioen.

"Arsenal is de kampioen in een ambitieuze competitie. Ik volg de Women's Super League al jaren en het is altijd mijn droom geweest om daar te spelen", reageert Roord. "Ik hou van de aanvallende speelstijl van Arsenal en denk ook dat dat goed bij mij past. Ik kan me in Engeland weer op een andere manier verder ontwikkelen als voetbalster."

Voordat Roord zich meldt in London, speelt ze met Oranje het WK in Frankrijk. Dat is na het WK in Canada (2015) en het EK in Nederland (2017) het derde eindtoernooi voor de 22-jarige Roord.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 May 2019 om 20:44
    Ikzeg. Super meid ik hoop dat u het goed naar uw zin zal hebben. Ik wens u het beste en heel veel plezier en succes en sterkte bij uw nieuwe club.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›