'Douglas biedt zich aan bij Eredivisionist; clubleiding om tafel' Waarschuwing voor seizoenkaarthouders: ''Vandaag de laatste dag'' Ajax-supporters massaal naar uitwedstrijd tegen FC Twente Van Leeuwen: ''Daar zie je twee, drie níet goede spelers'' Vuckic wint eerste interland met Slovenië in zeven jaar nipt

''Garcia Garcia vertelde dat hij daar heel erg open voor staat''

( 6 reacties)
''Garcia Garcia vertelde dat hij daar heel erg open voor staat''

De aanstelling van Gonzalo Garcia Garcia bij FC Twente zorgde voor de nodige vraagtekens. Clubwatcher Leon ten Voorde wil de nieuwe trainer niet direct afzagen.

"Er zijn heel veel criticasters die zeggen dat ze weer een assistent-trainer doorschuiven", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Dat snap ik en hij snapt zelf ook dat er twijfels zijn. Maar aan de andere kant: al die mensen die nu al een mening hebben gevormd, die hebben nog nooit met deze beste man gepraat en nog nooit naar een training gekeken. Dus laten we het met z'n allen wat rustig aan doen en hem een kans geven."

Ten Voorde heeft Garcia Garcia afgelopen seizoen al wel aan het werk gezien als assistent-trainer. "Als hoofdtrainer is het natuurlijk altijd anders", meent de clubwatcher. "Dan krijg je heel veel verantwoordelijkheid en FC Twente is een heel moeilijke club. Elke trainer is de laatste jaren zo'n beetje ontslagen. Maar laten we hem eerst even aan het werk laten gaan."

De journalist weet wel dat Fred Rutten de nieuwe trainer gaat helpen. "Dat moet je een beetje zien in de rol zoals Van Marwijk dat doet bij Van Bommel, als een mentor. Garcia Garcia vertelde tegen mij dat hij daar heel erg open voor staat. Dat hij gek zou zijn als hij geen gebruik zou maken van de ervaring en expertise van Rutten", aldus Ten Voorde.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 May 2019 om 14:25
  Al die jaren nog geen Nederlands hebben willen leren ,geeft vaak geen goed teken van de karakter van een persoon ,en dat naar bijna vijftien jaar in Nederland te hebben gespeeld ,en wij hebben vaak wel praatjes over asielzoekers die het verdommen om Ned te leren,Je gaat toch af als club als hij TZT de pers te woord moeten staan wat een onwil van deze persoon hij mag zich diep schamen ook naar zijn werkgever toe.!!!
 • 17 May 2019 om 21:26
  • Quote van 17 May 2019 om 20:47
   Topscorer met 3 eigen doelpunten toch?
  Eigen doelpunten vind ik niet zo veel zeggen.
 • 17 May 2019 om 20:47
  • Quote van 17 May 2019 om 20:23
   Hij was wel erg slecht afgelopen seizoen bij az.
  Topscorer met 3 eigen doelpunten toch?
 • 17 May 2019 om 20:31
  Een goede assistent is nog geen goede hoofd trainer.Garcia krijgt van mij het voordeel van de twijfel.
  De assistent staat veel dichter bij de spelers en is de oren en ogen van de trainer.Heel goed voorbeeld van een perfecte rolverdeling zijn Peter Bosz en Hendry Kroeze.Kroeze zie ik niet zo snel ergens hoofd trainer worden maar is wel de perfecte assistent.Groot nadeel vind ik dat Garcia na al die jaren nog steeds geen Nederlands spreekt.Ook in zijn Engels spreken is hij beperktMaar misschien zorgt Ted er voor dat hij geen Nederlandse spelers hoeft op te stellen dan is dat ook geen probleem meer.
 • 17 May 2019 om 20:23
  • Quote van 17 May 2019 om 20:20
   Contract ricardo van rhijn wordt niet verlengd (AZ) niet wat voor ons?
  Hij was wel erg slecht afgelopen seizoen bij az.
 • 17 May 2019 om 20:20
  Contract ricardo van rhijn wordt niet verlengd (AZ) niet wat voor ons?
zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›