Boyata verlaat Celtic en maakt overstap naar de Bundesliga

3
Boyata verlaat Celtic en maakt overstap naar de Bundesliga

Dedryck Boyata heeft er inmiddels vier seizoenen opzitten bij het Schotse Celtic en dus is het tijd voor de oud-speler van FC Twente om een stap te maken naar een grote competitie. Vandaag maakte Herta BSC, uitkomend in de Bundesliga, de komst van de Belg bekend.

"De club is heel ambitieus en heeft een duidelijk plan voor de toekomst. Dat spreekt mij enorm aan”, aldus de 28-jarige verdediger. Michael Preetz, algemeen directeur van de club uit Berlijn is content met zijn nieuwe aankoop. "Hij is een serieuze versterking voor onze defensie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en zijn benieuwd wat hij gaat tonen op het veld."

In de zomer van 2012 huurde FC Twente de toen nog jonge Belg van Manchester City. Hij stond bekend als groot talent. Hij kon de verwachtingen echter totaal niet waar maken en werd na een half jaar tot ieders opluchting weer teruggestuurd naar Engeland. In de jaren erna ontwikkelde de Rode Duivel zich echter tot een uitstekende verdediger. Hij is zelfs een vaste waarde in de Nationale ploeg van België. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 May 2019 om 16:27
  • Quote van 19 May 2019 om 16:17
   En hoe goed is hij nu!! Zou hier nu een vaste waarde zijn.
  Ik heb hem pas geleden nog zien voetballen. Ik vind hem nog steeds niks. Hij wel wat beter geworden, maar zo goed als jij hem omschrijft is hij niet.
 • 19 May 2019 om 16:17
  • Quote van 19 May 2019 om 16:03
   Wat was hij slecht bij twente.
  En hoe goed is hij nu!! Zou hier nu een vaste waarde zijn.
 • 19 May 2019 om 16:03
  Wat was hij slecht bij twente.
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›