''Dat hebben we Renate beloofd toen ze naar FC Twente ging''

2
''Dat hebben we Renate beloofd toen ze naar FC Twente ging''

Renate Jansen heeft het uitstekend naar haar zin bij FC Twente Vrouwen. De aanvalster, die op dit moment met de OranjeLeeuwinnen aan de voorbereiding bezig is op het WK in Frankrijk, wordt tijdens alle competitiewedstrijden aangemoedigd door haar vader, moeder en zus. 

"Dat hebben we Renate beloofd toen ze naar FC Twente ging", vertelt Erika in gesprek met het Haarlems Dagblad. "Ze vond de beslissing om ADO Den Haag te verlaten voor Twente heel moeilijk. Ze keek er erg tegen op alleen aan de andere kant van het land te zitten. ’Wij komen altijd kijken’, beloofden we. Dat heeft haar het laatste duwtje gegeven om voor de overstap te kiezen”, aldus Erika.

Vader Rob heeft wel moeite met het accent in het oosten. "De omroeper in Enschede kunnen we amper verstaan", lacht hij. "Die houdt ook elke week een interviewtje met de pupil van de week. Wij begrijpen er niet veel van, behalve het antwoord op de vraag ’wie is je favoriete speler?’. Want negen van de tien keer is het Renate", aldus Rob, die weet dat Jansen niet echt de ambitie heeft om naar het buitenland te gaan. "Maar ik vraag haar ook weleens: wat nou als Barcelona belt? Tja, dan denk ik toch dat je gaat twijfelen…”

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Jun 2019 om 15:22
    Wij hebben ook veel moeite om Hagenees te verstaan
  • 5 Jun 2019 om 18:54
    Ikzeg. Blijf maar gewoon bij ons fctwente.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›