“Rienstra wil naar FC Twente, transfersom wel een probleem”

3
“Rienstra wil naar FC Twente, transfersom wel een probleem”

Al enige tijd wordt Ben Rienstra meerdere malen in verband gebracht met Twente, maar tot een transfer is het nog niet gekomen. Rienstra heeft bij zijn huidige club SC Heerenveen namelijk nog een contract tot 2021, wat dus afgekocht moet worden door de club uit Enschede. Dit is een probleem, aangezien FC Twente weinig budget heeft voor het aantrekken van nieuwe spelers. 

Ben Rienstra wordt veelvuldig genoemd in de wandelgangen bij Twente, maar volgens geruchten zou hij zelf ook wel de stap willen maken naar de promovendus. Rienstra speelde jaren in de Twentse regio, hij kwam namelijk tussen medio 2010 en 2014 uit voor Heracles Almelo. Heracles haalde hem van AZ, nadat de middenvelder bij de Alkmaarse club geen kans kreeg bij het eerste elftal. Een paar jaar daarvoor was Rienstra, die geboren is in Alkmaar, aangetrokken door AZ uit de jeugd van Ajax. Bij Heracles zou hij in totaal 120 wedstrijden spelen, waarin hij maar twee keer wist te scoren. Hij werd in Almelo altijd geroemd voor zijn werklust en inzet, waardoor Rienstra zelfs de bijnaam klusjesman kreeg. De echte loodgieters en elektriciens zijn natuurlijk ook te vinden in Enschede en omstreken voor het uitvoeren van jouw klusjes, zoals Ben Rienstra het doet op veld. 

Na zijn tijd bij de club uit Almelo vertrok Ben Rienstra transfervrij naar PEC Zwolle, waarbij hij meer indruk zou weten te maken. Na 46 wedstrijden voor het elftal uit de Overijsselse hoofdstad verliet hij PEC voor zijn oude liefde: AZ. Rienstra keerde hiermee terug in zijn geboortestad, maar het werd weer geen groots succes. Desondanks kwam de middenvelder tot 74 wedstrijden voor AZ Alkmaar, waarin hij onder andere scoorde in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg. Na twee seizoenen verliet hij AZ op huurbasis voor Willem II, waar hij een geweldig jaar beleefde. Ben Rienstra groeide uit tot een publiekslieveling in Tilburg, maar ook nog eens tot een heuse doelpuntenmaker. In 35 wedstrijden scoorde hij zelfs twaalf keer, maar mocht hij ook nog eens regelmatig de aanvoerdersband dragen door de blessure van Jordens Peters. 

Na dit goede seizoen bij Willem II keerde Ben Rienstra terug bij AZ, maar hij verliet de Alkmaarse club snel. Zijn vele doelpunten en goed voetbal in Tilburg was namelijk opgevallen bij verscheidene teams, waaronder SC Heerenveen. De Friese club nam Rienstra over van AZ voor een, volgens Transfermarkt, bedrag van 1 miljoen euro. Hij heeft een redelijk jaar achter de rug bij Heerenveen, maar wil toch vertrekken naar Twente als je de geruchten mag geloven. Desondanks zal de directie van Heerenveen een transfersom willen voor Ben Rienstra, zeker aangezien hij nog een contract heeft van 2 jaar in Friesland. Het is nog maar de vraag of Twente zo’n bedrag kan betalen voor hem.  

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Jun 2019 om 15:23
  • Quote van 6 Jun 2019 om 13:54
   Zocht Heerenveen geen spits? We kunnen er wel 2 ruilen tegen Rienstra, Boere en Oosterwijk , en Hölscher as bonus?
  Hamsterrreeeen!!
 • 6 Jun 2019 om 13:59
  Rienstra wil naar Twente! Vervolgens is het: wordt al enige tijd met Twente in verband gebracht. Om af te sluiten met: als we de geruchten mogen geloven. Nergens een citaat van hemzelf waarin hij uitspreekt naar Twente te willen. Dus hoezo Rienstra wil naar Twente?
 • 6 Jun 2019 om 13:54
  Zocht Heerenveen geen spits? We kunnen er wel 2 ruilen tegen Rienstra, Boere en Oosterwijk , en Hölscher as bonus?