'Douglas biedt zich aan bij Eredivisionist; clubleiding om tafel' Waarschuwing voor seizoenkaarthouders: ''Vandaag de laatste dag'' Ajax-supporters massaal naar uitwedstrijd tegen FC Twente Van Leeuwen: ''Daar zie je twee, drie níet goede spelers'' Vuckic wint eerste interland met Slovenië in zeven jaar nipt

FC Groningen baalt van zware straf: ''Onschuldige fans gedupeerd''

( 4 reacties)
FC Groningen baalt van zware straf: ''Onschuldige fans gedupeerd''

FC Groningen moet tegen FC Twente (zaterdag 10 augustus) Vak F leeg houden én een boete van 15.000 euro betalen, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. Deze straf is opgelegd vanwege het ongeoorloofd afsteken van vuurwerk in het thuisduel tegen Ajax.

Algemeen directeur Wouter Gudde baalt van de maatregelen. "Supporters met een seizoenkaart in Vak F riskeren bovendien een stadionverbod, indien zij de wedstrijd wel bezoeken", waarschuwt hij. "Wij realiseren ons terdege dat hiermee ook onschuldige fans worden gedupeerd, maar dienen de straf ten uitvoer te brengen. Het betekent voor driehonderd supporters dat ze één thuiswedstrijd van hun club moeten missen. En dat is iets waar we allemaal heel erg van balen", aldus Gudde. 

“Als we de straf van de aanklager niet ten uitvoer brengen, riskeren we opnieuw een boete en een zwaardere straf", vervolgt hij. "Dat we de steun van een deel van het publiek moeten missen, is een dieptepunt voor FC Groningen. De afkeurende reacties van het overgrote deel van ons thuispubliek toen het vuurwerk werd afgestoken op 20 april, was al een blijk van het feit dat de maat vol is en we willen na de thuiswedstrijd tegen FC Twente graag een dikke streep onder deze kwestie kunnen zetten.”

Straf: FC Groningen moet Vak F tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente leeg houden en krijgt bovendien een boete van €15.000https://t.co/eH9XcY2Wrw pic.twitter.com/TpLtpgAPvW

— FC Groningen (@fcgroningen) June 25, 2019
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Jun 2019 om 17:07
  De KNVB is er niet van op de hoogte dat op de tribune van de harde kern haast niemand op de plek staat die ook op zijn SCC staat?
 • 25 Jun 2019 om 16:50
  Boeiend, stadion daar toch nooit goed gevuld. Dat er dan nu nog wat minder zijn, zal voor hun weinig invloed hebben.
 • 25 Jun 2019 om 16:13
  • Quote van 25 Jun 2019 om 15:59
   Ze missen toch wekelijks een deel publiek daar ;-)
  Varkenspest?
 • 25 Jun 2019 om 15:59
  Ze missen toch wekelijks een deel publiek daar ;-)
zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›