Leuke beelden: Garcia en De Lange showen skills op trainingsveld Trainingsvelden onbespeelbaar; FC Twente wijkt uit naar kunstgras Boere wekt interesse en sluit vertrek bij Uerdingen niet uit TUSSENSTAND | Vrije verkoop bekerduel FC Twente - Go Ahead Eagles gestart Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme

Westerhof: ''Zou hij video's van Drommel hebben bekeken?''

( 0 reacties)
Westerhof: ''Zou hij video's van Drommel hebben bekeken?''

FC Twente won zaterdagavond met 1-3 bij FC Groningen. De thuisploeg begon sterker aan het duel en kreeg via Kaj Sierhuis al snel een grote kans. De spits van FC Groningen faalde echter en miste later ook nog een strafschop, die gekeerd werd door FC Twente-doelman Joël Drommel.

"Bij een spits moet zo'n bal hangen", doet analist Hans Westerhof op de eerste kans. Dat Sierhuis later nog een strafschop miste, kon Westerhof helemaal niet bekoren. "Zou hij daar wel op trainen? Zou hij video's van Drommel hebben bekeken?", vraagt de oud-trainer zich af in het Dagblad van het Noorden.

"Technisch is een penalty goed trainbaar", vervolgt Westerhof. "Echte professionals doen zelfs ademhalingsoefeningen. Bij Willem II had ik Denny Landzaat in de selectie. Die miste nooit, omdat hij er elke dag aandacht aan besteedde. Stel dat het 1-0 was geworden voor FC Groningen vanuit die strafschop. Sierhuis is geen Ajax-spits. Daarvoor komt hij tekort."

Westerhof vond het zonde dat FC Groningen lange tijd met negen man speelde. "Hartstikke jammer, want het zag er zo goed uit in de eerste helft. FC Groningen zocht heel snel de diepte. Dat deed FC Twente ook, waardoor er een heel leuke wedstrijd ontstond", aldus Westerhof.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›