RKC gaat 'met tegenzin' akkoord: ''Als dit de tendens wordt...''

1
RKC gaat 'met tegenzin' akkoord: ''Als dit de tendens wordt...''

Juriën Gaari is door de KNVB voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen AZ. De vleugelverdediger van RKC Waalwijk mist daardoor onder andere de uitwedstrijd tegen FC Twente. 

De promovendus gaat 'met tegenzin' akkoord. "Als dit de tendens wordt, dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren. Voetbal is en blijft een contactsport, waar stevige duels worden uitgevochten", reageert Frank van Mosselved op de clubsite. 

"Het feit dat er niet gesproken wordt over dat Juriën weldegelijk de bal speelde, is typerend hoe we in Nederland dit soort situaties beoordelen", vervolgt hij kritisch. "In de Premier League zou je voor zo’n tackle op de bal een staande ovatie krijgen", constateert Van Mosselveld. 

"Gezien alles tegenwoordig wordt weggeschreven onder de noemer ‘gevaarlijk spel’ heeft het voor ons geen zin om in beroep te gaan en hem nog langer kwijt te zijn", legt de bestuurder uit. "We leggen ons dan ook neer bij het besluit van de KNVB", besluit Van Mosselveld. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Aug 2019 om 13:28
    Wel met hem eens al misschien niet op deze situatie,maar in Nederland word het langzaam aan zaalvoetbal en worden alle aspecten die het voetbal mooi maken er uit gesneden tot de stadions leeg raken en Nederland qua voetbal de aansluiting met de rest van de wereld helemaal kwijtraakt.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›