''Alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt''

4
''Alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt''

De FC Twente Vrouwen spelen vanavond de beslissende wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de Champions League tegen het Poolse Górnik Leczna.

Het duel zou gespeeld worden bij Sportclub Enschede, maar er is vanavond om 18.30 uur afgetrapt bij Vosta. Het nieuwe kunstgrasveld van Sportclubs Enschede is namelijk op het laatste moment afgekeurd door de UEFA. De witte lijnen zijn namelijk van een ander soort kunstgras gemaakt dan het veld zelf.

"Verbazingwekkend", zegt voorzitter Hans Siers van FC Twente Vrouwen in gesprek met RTV Oost. "Want dit kunstgrasveld is, durf ik wel te zeggen, een van de modernste in het land en voldoet aan alle eisen. Niets mee aan de hand, volkomen veilig."

Toch werd het veld afgekeurd door de UEFA. De Europese voetbalbond liet in een brief weten dat 'de toegepaste vezels weliswaar aantoonbaar identiek zijn aan de toegepaste veldvezels en ook voor andere vergelijkbare systemen gekeurd, volgens het quality manual, maar niet specifiek getest voor déze variant'.

"Ik kan alleen bedenken dat, als ik dit zo lees, dat ze bij de UEFA nog niet op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en producten in kunstgrasland", aldus Siers, die met FC Twente Vrouwen moest uitwijken. "Een gigantische toer en het is gelukt dankzij de inzet van de vrijwilligers van Vosta. Maar alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt", besluit hij zijn onvrede.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Aug 2019 om 12:12
  De UEFA is er alleen maar voor de rijkere clubs zoals Real M ,Barcelona Bayern City en nog enkele grote clubs meer ,de rest kan hun gestolen worden ,waarom denk je dat de spelers zo duur betaald moeten worden?Als wij terug zouden gaan naar het systeem van max drie buitenlanders in het veld (club) dan werden er geen honderd Miljoen voor een speler betaald,dan was Twente nooit in de problemen gekomen door Joop en zijn maatjes er werd en wordt gesmeten met geld .Het Bosman arrest kwam veel rijkere clubs goed uit die zijn de laatste 15 jaar alleen maar kapitaal krachtiger geworden ,de bedragen die worden uit gekeerd bij overwinningen in de champions leage zijn toch te zot voor woorden .
 • 13 Aug 2019 om 21:06
  Gewoon een rechtzaak aanspannen om voor deze flauwekul je geld terug te ontvangen het wordt steeds erger met de onnodige eisen van zowel Uefa als FIFA.
 • 13 Aug 2019 om 20:06
  Ikzeg. Ik vind het niet meer normaal hoe de uefa met clubs om gaan. Naar mijn inziens zullen zij het bedrag moeten gaan betalen.
 • 13 Aug 2019 om 19:43
  Kan het erger mbt voetbal. Vrouwenvoetbal en kunst"gras". o_O
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›