Voormalig FC Twente-manager blikt terug: ''Als je die beelden ziet..''

0
Voormalig FC Twente-manager blikt terug: ''Als je die beelden ziet..''

Deze week bereikte Alkmaar het nieuws dat het stadion was ingestort en voormalig FC Twente-manager operationele zaken Eugenio Porcu lent die situatie als geen ander toen op 7 juli 2011 het dak in de Grolsch Veste instortte.

"Als je die beelden van AZ ziet, dan denk je wel even terug aan toen", zegt Porcu in gesprek met De Telegraaf. "Omdat er in de Grolsch Veste sprake was van overledenen en gewonden werd de tribune waarvan het dak was ingestort gedefinieerd als plaats delict. De politie zette er een lint omheen. Het hele gebied werd afgesloten. Het stadion konden we om die reden ook niet gebruiken. Daarnaast moest er ook een grondig onderzoek plaatsvinden naar twee andere tribune-delen, waarbij werd gekeken of de constructie wel in orde was. Gelukkig bleek dat het geval te zijn"

Door die situatie moest Porcu op zoek naar een stadion om te spelen. "Voor mij als manager operationele zaken was een van de zaken waar ik direct mee aan de slag gegaan ben het vinden van een locatie voor onze Champions League-voorrondewedstrijd tegen FC Vaslui. Die stond gepland voor 25 juli, dus we hadden minder dan drie weken. Daar hebben we met alle macht aan gewerkt. Ik heb toen nog een poging gedaan om ons bij Schalke 04 die wedstrijd te laten spelen, maar daarvoor gaf de UEFA geen toestemming. Uiteindelijk is het de Gelredome geworden. Dat was de enige plek waar we terecht konden."

"Uiteindelijk hebben we bij FC Twente maar één wedstrijd hoeven uitwijken, omdat we toestemming kregen om de andere drie tribune-delen weer in gebruik te nemen. De sloopwerkzaamheden en alles liep langs elkaar heen. Dat was enorm veel regelen. Het was puzzelen om de bouwwerkzaamheden door te laten gaan, maar ook de competitie", vervolgt Porcu. "Half augustus speelden we thuis tegen AZ onze eerste thuiswedstrijd. En eind oktober in de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden konden we het vierde tribune-deel ook weer gebruiken. Als er bij AZ twijfel is over de veiligheid van de hele dakconstructie dan zou het wel eens langer kunnen duren, dan wordt het nog ingewikkelder om het op te lossen", aldus Porcu, die momenteel manager is bij een schoonmaakbedrijf.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›