Van Leeuwen verklapt: ''Over meer dan 150 spelers gesproken'' Espinosa verklapt: ''Dan wordt mijn contract automatisch verlengd'' Ten Voorde analyseert: ''Dat is geen optie met deze selectie'' ''Ook bij FC Twente krijg ik mee dat er soms over me wordt gemord'' Roemeratoe maakt indruk bij FC Twente: ''Dat is hartstikke mooi''

Schabbink reageert na ophef: ''Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen''

( 7 reacties)
Schabbink reageert na ophef: ''Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen''

Paul Schabbink kreeg onlangs de nodige kritiek na een uitspraak bij De Oosttribune. De verslaggever noemde FC Twente een 'kindje met een iets te groot waterhoofd'. In de nieuwe podcast van De Oosttribune komt hij daarop terug.

"Dat werd me ook niet in dank afgenomen", reageert Schabbink. "Door zo'n fansite wordt er dan een bericht van gemaakt met die opmerking van mij. Maar ik bedoelde het natuurlijk figuurlijk. Alleen gaan mensen het dan relateren aan het feit dat als je zo'n kindje hebt, dat het heel erg is. Dat is ook zo, maar zo heb ik het helemaal niet bedoeld."

"Ik zeg alleen dat FC Twente een hele grote club is, met een heel groot stadion", legt de journalist uit. "Alleen is op het veld, denk ik, nog niet te zien dat zo'n hele grote club zijn. Ze zijn nog aan het terugvechten, in de opbouwfase. Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen, maar ik kreeg er behoorlijk van langs."

Schabbink laat zich echter niet muilkorven. "Natuurlijk lees ik dat en als ze me vragen stelden, dan heb ik daar ook wel op gereageerd. Als ze mij een vuile tyfushond willen noemen, dat mag en kan. Maar volgens mij bestrijk je mij dan met dezelfde middelen. Prima, maar dat hoort erbij. Ik vind het allemaal nog wel meevallen", besluit hij.

Foto: Screenshot RTV Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Aug 2019 om 21:27
  In de context waarin hij deze opmerking plaatste, vind ik het allesbehalve ongepast. Niets meer dan een heldere metafoor om zijn mening uit te drukken.
 • 14 Aug 2019 om 19:09
  Was een uitstekende uitspraak, beeldspraak moet kunnen. Dat er wat calimeros rondhuppelen die niet tegen kritiek kunnen moet hij voor lief nemen.
 • 14 Aug 2019 om 17:28
  Ben hem wel vaker tegen gekomen in goor, rare kwiebus
 • 14 Aug 2019 om 16:41
  Nou Paultje, andere mensen mogen ook een mening hebben over jou als 'journalist'. Vind zelf dat onze 'FC Twente' watchers ontzettend negatief zijn geweest over Twente in het verleden. Terwijl dit niet altijd terecht was.
 • 14 Aug 2019 om 16:40
  Paaltje Schabbink....altijd lachen om die man wanneer je zijn lelijke smoel ziet.
  Je hebt inderdaad mensen met een waterhoofd, en je hebt mensen die eruit zien als Paaltje Schabbink. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik erger zou vinden. ;)
 • 14 Aug 2019 om 16:30
  • Quote van 14 Aug 2019 om 16:17
   Heerlijk die doorgedraaide politieke correctheid
  Je mag/kan niks meer zeggen tegenwoordig of ze hangen al in het toetsenbord..
 • 14 Aug 2019 om 16:17
  Heerlijk die doorgedraaide politieke correctheid
zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›