Van Leeuwen verklapt: ''Over meer dan 150 spelers gesproken'' Espinosa verklapt: ''Dan wordt mijn contract automatisch verlengd'' Ten Voorde analyseert: ''Dat is geen optie met deze selectie'' ''Ook bij FC Twente krijg ik mee dat er soms over me wordt gemord'' Roemeratoe maakt indruk bij FC Twente: ''Dat is hartstikke mooi''

Kan FC Twente zich handhaven in de Eredivisie? 

( 0 reacties)
Kan FC Twente zich handhaven in de Eredivisie? 

Hoe geweldig is het dat FC Twente na het debacle rondom degradatie vorig jaar, nu weer begint aan de weg omhoog. Rechtstreekse promotie vanuit de Eerste Divisie naar de Eredivisie is een feit. Enorm knap, zeer terecht en eigenlijk ook verwacht. Vriend en vijand kijken uit naar de terugkeer van de Twentenaren op het hoogste niveau van het betaalde voetbal. Wat gaat er gebeuren, blijft FC Twente ook na komend jaar in de Eredivisie, waar ze horen? Of gaat de geschiedenis zich herhalen en gaat FC Twente weer degraderen? 
 
Afgelopen seizoen 
 
Seizoen ‘18/’19 was er een met twee gezichten. Allereerst was het een heel zuur seizoen, want sinds de oprichting van de club in 1954 was dit slechts het tweede seizoen dat FC Twente niet op het hoogste niveau van het betaalde voetbal speelde. Gelukkig is er direct na een jaar voetballen in de Eerste Divisie revanche genomen door kampioen van de Eerste Divisie te worden en rechtstreeks naar de Eredivisie te promoveren. Ook i de KNVB Beker werd prima gepresteerd, FC Twente wist het tot de kwartfinale te schoppen waar ze in Willem II, die de finale wist te bereiken, een meerdere moesten erkennen. Komend seizoen speelt FC Twente precies op het niveau waar ze horen, terug in de Eredivisie. 
 
Wat gaat FC Twente doen? 
 
De prestaties van FC Twente voor komende jaren, is interessante kost voor mensen die zich bezighouden met sportweddenschappen op https://nl.unibet.be/betting. Weten ze hun oude niveau direct terug te krijgen of ligt degradatie weer op de loer? De slechte prestaties in ‘18/’19 ligt natuurlijk voor een deel bij bestuurlijke wanorde en waarbij puntenaftrek een gevolg was. Mede dankzij de enorm trouwe achterban, de verkoop van de seizoenskaarten heeft allerminst geleden onder degradatie, is het FC Twente weer gelukt om naar de Eredivisie terug te keren. Het is de vraag of de Twentenaren direct weer met de echte top mee gaat doen. Zijn ze opgewassen tegen het, in ieder geval vorig seizoen, oppermachtige Ajax en PSV? Weten clubs als FC Groningen en sc Heerenveen zich weer te herpakken en terug te keren naar de subtop? En gaan AZ en FC Utrecht weer meedingen om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Allemaal vragen waar we op voorhand geen antwoord op hebben. We hopen dat het seizoen ‘18/’19 voor FC Twente een zeldzaamheid was en dat we direct weer meedingen om een ticket voor Europees voetbal, en wellicht de KNVB beker weer in de wacht weten te slepen. Immers, hoe hoger we eindigen, hoe meer geld er verdiend wordt. Geld wat bijna iedere club, en zeker FC Twente, goed kan gebruiken. Voor de supporters geldt dat de eerste wedstrijd van ‘19/’20 morgen wel mag starten. Een plaats in de subtop is een mooi streven en dat is waar FC Twente op zijn minst hoort te staan. Eredivisie kijk maar uit, FC Twente is terug! 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›