Espinosa verklapt: ''Dan wordt mijn contract automatisch verlengd'' Ten Voorde analyseert: ''Dat is geen optie met deze selectie'' ''Ook bij FC Twente krijg ik mee dat er soms over me wordt gemord'' Roemeratoe maakt indruk bij FC Twente: ''Dat is hartstikke mooi'' Van Staa: ''Daarom vind ik ook dat hij een compliment verdient''

''Eerst wil ik hier bij FC Twente laten zien wat ik kan''

( 0 reacties)
''Eerst wil ik hier bij FC Twente laten zien wat ik kan''

Ellery Cairo was na zijn voetballoopbaan voornamelijk in de gym te vinden. Inmiddels heeft de oud-aanvaller als fysieke trainer meerdere jeugdelftallen van FC Twente onder zijn hoede.

"Het is niet alleen krachttraining, maar ook conditie. Ik werk nu met verschillende jeugdelftallen op de club", legt Cairo uit in gesprek met VICE. "Ik vind het nu ook geweldig om met die jonge gasten te werken. Ze delen vaak verhalen over hun thuissituatie of school met me, dus dat is een goed teken. Ik vind het ook mooi om een beetje met ze te dollen, maar als we in de gym zijn moet er wel gewerkt worden. De gym is geen slaapplek."

Zijn huidige baan is echter niet het eindstation van Cairo. "Uiteindelijk wil iedereen naar de absolute top, maar eerst is het een doel om bij FC Twente het hoofd van de hele fysieke tak te worden en op die manier ook met de spelers van het eerste elftal aan de slag te kunnen", aldus Cairo, die in het verleden onder meer bij FC Twente samenspeelde met Ajax-trainer Erik ten Hag.

"Toevallig kwam mijn zoon hem laatst tegen op de golfbaan. Mijn zoon vertelde dat hij oprecht geïnteresseerd was in wat ik tegenwoordig allemaal doe", vertelt Cairo. "Mijn zoon kent hem natuurlijk van televisie, dus hij vond het geweldig dat Erik naar zijn vader vroeg. Ten Hag vindt het fysieke uiteraard ook heel belangrijk bij Ajax, dus wie weet dat we ooit nog een keer kunnen samenwerken. Maar eerst wil ik hier bij FC Twente laten zien wat ik kan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›