''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis'' ''Brama wil zijn rol anders invullen dan Garcia voor ogen heeft'' Steun voor Van Leeuwen: ''Ted past voortreffelijk bij FC Twente'' ''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden''

Geen zorgen om dak: ''FC Twente blijft deze werkwijze handhaven''

( 2 reacties)
Geen zorgen om dak: ''FC Twente blijft deze werkwijze handhaven''

Een deel van het dak van het AZ-stadion stortte onlangs in. Hetzelfde gebeurde in 2011 bij FC Twente, maar bij die ramp kwamen twee mensen om het leven. FC Twente vreest niet voor nieuwe problemen met het dak.

"Het stadion heeft een vrijhangend luifeldak, echter met een andere constructie", reageert de directie van FC Twente in Voetbal International. "Er liggen geen zonnepanelen op het dak. FC Twente werkt met een meerjaren onderhoudsplan, dat nauwgezet wordt uitgevoerd."

Zo wordt De Grolsch Veste goed gecontroleerd. "In dat plan staat onder andere aangegeven dat elk jaar een kwart van het stadion wordt geïnspecteerd. Deze inspectie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie, bij ons is dat een erkend ingenieursbureau. Tijdens zo'n inspectie wordt met name de conditie van de hoofddragers onderzocht en wordt er gekeken naar specifieke zaken, bijvoorbeeld naar eventuele haarscheuren. Alle bevindingen worden vastgelegd in een document."

"Daarnaast wordt elke eventuele verzwaring/belasting aan het stadion altijd doorgerekend door het ingenieursbureau", vervolgt de directie. "FC Twente blijft deze werkwijze handhaven, ook na het incident in Alkmaar. De verantwoordelijkheid voor de bouw van het stadion ligt bij de aannemer en de constructeur van het stadion (voldoen aan alle bouwvoorschriften etc.), het (groot)onderhoud bij de directie van FC Twente."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Aug 2019 om 20:43
    heel belangrijk je wil geen supporters onder je dak hebben
  • 22 Aug 2019 om 20:16
    Goed beleid is het halve werk