Vlaar dankt FC Twente: ''Die verbroedering is hartstikke mooi''

( 1 reacties)
Vlaar dankt FC Twente: ''Die verbroedering is hartstikke mooi''

"Voor een ingestort dak krijg je meer aandacht dan voor goed voetbal", aldus Robert Eenhoorn, de directeur van AZ in de Volkskrant. Na het ingestorte dak zullen zij in voorlopig niet meer in het AFAS stadion kunnen spelen.

"Elke thuiswedstrijd is qua organisatie een soort bekerfinale, maar dan met slechts een paar dagen voorbereiding", reageert AZ-woordvoerder Eelke Schulte Nordholt. Een bekerfinale is echter bijzonder, maar elke thuiswedstrijd ergens anders spelen is iets anders.

"Ik heb nog niet gehoord dat seizoenkaarthouders hun geld terug willen, maar een deel van de beleving is weg. In het supportershome is het normaal gezellig, ook na de wedstrijd, als al gauw 400-500 mensen een tijdje blijven hangen. Ook de inkomsten vallen weg, hoewel dat misschien verzekerd is", zegt de voorzitter van de supportersvereniging Remco Strik.

Ook voor de sponsoren is het anders. "We zullen in financieel opzicht niet weglopen, maar ons hele concept valt weg", zegt directeur Lex Verrell van Nh1816 Verzekeringen. "We ontvangen normaliter relaties uit de stad van onze tegenstander in de skybox. Dat concept is in een ander stadion niet in te vullen."

AZ speelde al in de stadions van ADO Den Haag en FC Twente. "Wij weten hoe het is als een deel van je stadion instort", reageert Richard Peters, woordvoerder van FC Twente. "Op 7 juli 2011 gebeurde dat bij ons, met twee dodelijke slachtoffers. AZ is welkom." Hier sluit ADO Den Haag zich bij aan. "Wij hebben ons stadion aangeboden na het horen van het slechte nieuws", aldus woordvoerder Ronald van der Geer.

Ron Vlaar is erg blij met de actie van die twee clubs. "Ik ben vooral dankbaar dat we in Enschede en in Den Haag kunnen spelen. Dat geeft energie. Er wordt veel werk verzet om het overal een beetje AZ te laten zijn. Die verbroedering is hartstikke mooi. Dit heeft sport ook te bieden."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Aug 2019 om 14:50
    En zo zou het ook horen te zijn,in nood moet je er zijn en dan niet terug keren in het verleden.
zaterdag 19 oktober 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›