'De consequenties van die solidariteit zijn heel groot''

FC Twente stelde afgelopen donderdag de Grolsch Veste beschikbaar aan AZ voor hun duel in de voorrondes van de Europa League, met alle gevolgen van dien.

"FC Twente, dat 'de pijn van een ingestort stadiondak als geen ander kent', zoals de politie dat gisteren in een verklaring online zette, stelde De Grolsch Veste beschikbaar en de gemeente vond dat prima", schrijft TC Tubantia. "De solidariteit met AZ is prijzenswaardig maar de consequenties van die solidariteit zijn voor Enschede wel heel groot geweest. De stad leek donderdag wel in staat van beleg."

"De vraag of alle veiligheidsmaatregelen in verhouding stonden tot het voetballen van een internationale wedstrijd, wordt door de gemeente en politie met ja beantwoord. Door de enorme inzet van de politie, is alles vlekkeloos gegaan en zijn ook twee andere evenementen zonder problemen verlopen."

"Toch is dat maar een deel van het verhaal. Agenten moesten van overal komen om in Enschede preventief aanwezig te zijn en konden daardoor niet hun reguliere werk doen", begint de kritiek. "Er werden 19 mensen aangehouden, waarvan er veertien moesten overnachten in de cel, er werd het paardenmiddel van een noodbevel van kracht waarbij het Belgen verboden werd naar Enschede te komen."

"Daarnaast verdween de goodwill die FC Twente en Enschede hoopten te oogsten als sneeuw voor de zon toen burgemeester Van Veldhuizen besloot dat fans van Antwerp niet welkom waren", klinkt het. "Alle onsmakelijke registers gingen open op sociale media, ook enkele FC Twente-fans toonden zich van hun meest smakeloze kant. "

"De vraag is dus niet of de maatregelen proportioneel zijn. De echte vraag is of je dit allemaal moet willen voor een wedstrijdje voor nog geen vijfduizend toeschouwers. Daar is maar een antwoord op: Nee. In elk geval niet op deze manier", wordt er stellig afgesloten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand