FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

FC Twente verkozen tot sportploeg van het jaar? ''Dat is knap''

( 2 reacties)
FC Twente verkozen tot sportploeg van het jaar? ''Dat is knap''

Sportaal organiseert in opdracht van Gemeente Enschede de Sportverkiezing op vrijdagavond 27 september 2019 in de Pathmoshal. Han Pape is benieuwd wie de 'sportploeg van het jaar' zal worden: FC Twente, FC Twente Vrouwen of FC Twente Onder 19. 

"Het keurkorps bij de mannen spreekt weer tot de verbeelding na jaren van moeizaam geploeter in sportieve en financiële moerassen, met veel achterklap in de selectie, teleurstelling en kwaadsappigheid onder de supporters en de hoon van de natie", schrijft hij op de website van TwenteSport.

"Daar heeft de club zich sneller dan gedacht zelf uit bevrijd (met hulp van de overheid en steun van de achterban) en de selectie zonder echt grote vedettes keerde na een jaar terug op het hoogste niveau, met een normale begroting en een frisse selectie. Dat is knap", constateert Pape. 

"De prestaties van FC Twente Vrouwen zijn misschien nog wel groter, want die zijn zonder in de val van de hoogmoed te vallen in een constante lijn steeds hechter en sterker geworden, spelen ondertussen als vaste waarde op het hoogste niveau in niet alleen de nationale eredivisie, maar ook in de internationale Champions League. Ook hebben veel vrouwen de stap van FC Twente naar Europese topclubs weten te maken en is de club direct en indirect hofleverancier van de Oranje Leeuwinnen", beseft hij. 

"In lijn met de nieuwe weg die FC Twente is ingeslagen ligt de focus op talentontwikkeling. Het team van potentieel goede voetballers die nog geen twintig zijn is daarvan een voorbeeld. Opleiding en begeleiding als kernwoorden. Jesse Bosch, een 19-jarig talent uit De Lutte, mag zelfs al ruiken aan het eerste elftal, want is door trainer Gonzalo Garcia Garcia al een paar keer bij de selectie gehaald. Ook andere talenten hebben geur en de sfeer van de kleedkamer van het eerste al (bijna) mogen ervaren", besluit Pape. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Sep 2019 om 14:00
    Ik ben blij dat we zijn gepromoveerd maar om nou van de sportploeg van het jaar te spreken.... Die titel zouden ze dit seizoen mog wel eens kunnen krijgen als ze deze lijn doorzetten.
  • 6 Sep 2019 om 17:08
    Wie?
    Pape en Nathouden?