''René Hake is bij FC Twente volledig ten onrechte weggestuurd'' ''Duidelijk dat er naast Noa Lang nog een aanvaller bij moet'' Pleguezuelo en Bosch maken indruk: ''De grootste verbetering'' 'Van der Heijden lijkt niet in te gaan op aanbieding FC Twente' Te Wierik zet 'joker' in: ''Ik kreeg van alles over me heen''

''Latibeaudiere voldoet denk ik aan het profiel wat wij zoeken''

( 0 reacties)
''Latibeaudiere voldoet denk ik aan het profiel wat wij zoeken''

FC Twente heeft de transferperiode achter de rug. Vlak voor het sluiten van de transferdeadline wisten de Tukkers nog een verdediger aan de selectie toe te voegen. Joël Latibeaudiere werd gehuurd van Manchester City.

"We wisten dat we te krap in verdedigers zaten", zegt trainer Gonzalo García in gesprek met 1Twente. "Zeker na de blessure van Matos, waar we Calvin (Verdonk, red.) al voor hebben gehaald. Maar zelfs voor de blessure van Matos wilden we er al een extra verdediger bij."

Met Latibeaudiere, die aanvoerder is van Engeland onder 20, is dat gelukt. "We hebben Joël, omdat het een jonge verdediger is die zich wil ontwikkelen", geeft Garcia aan. "Hij komt uit de opleiding van Manchester City en voldoet daarmee denk ik aan het profiel wat wij zoeken: een verdediger die mee kan voetballen. En om achterin een extra alternatief te hebben."

FC Twente is niet op alle posities even sterk bezet. "We zaten wat krap in de verdediging. Op het middenveld hebben we genoeg spelers, achterin zijn we nu ook redelijk goed bezet en voorin zijn we beperkter", beseft Garcia.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 26 januari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›