FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

''De situatie rond Joël Drommel was vorig seizoen niet prettig''

( 2 reacties)
''De situatie rond Joël Drommel was vorig seizoen niet prettig''

De KNVB heeft geleerd van het vorige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Clubs op het tweede niveau in Nederland mogen sinds deze jaargang zelf bepalen of ze in actie willen komen tijdens een interlandweekend.

Vorig seizoen moesten clubs als FC Twente in actie komen tijdens interlands, waardoor belangrijke spelers als Joël Drommel en Matthew Smith niet beschikbaar waren. Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, beseft dat dat niet ideaal was.

"Na alle protesten van vorig seizoen en de situatie rond FC Twente-doelman Joël Drommel (die geschorst werd, omdat hij liever voor zijn club dan voor Jong Oranje actief was, red.), die niet prettig was, hebben we de clubs voorafgaand aan het seizoen laten kiezen of ze wel of niet in actie willen komen in een interlandweekend", zegt Boele in gesprek met De Telegraaf.

"Ook de clubs in de Eredivisie hebben we dat gevraagd, zodat we rekening konden houden met de wensen van de clubs die zijn gedegradeerd", aldus Boele. NEC, NAC Breda, De Graafschap, FC Den Bosch en de vier Jong-teams hebben aangegeven niet te willen spelen in een interlandweekend en waren daardoor afgelopen weekend vrij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Sep 2019 om 17:58
  • Quote van 9 Sep 2019 om 17:48
   Nu kan het ineens wel allemaal. Drommel werd voor het blok gezet en het koste hem de kop bij Jong Oranje door die geweldige coach Erwin van de Looi.
  Triest, zeker ook als je naar die doelmannen daar kijkt nu. Weet zeker dat van de Looi hem er nu maar wat graag bij had gehad
 • 9 Sep 2019 om 17:48
  Nu kan het ineens wel allemaal. Drommel werd voor het blok gezet en het koste hem de kop bij Jong Oranje door die geweldige coach Erwin van de Looi.