FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

Complimenten voor Garcia: ''Die heeft wel goede truitjes aan''

( 7 reacties)
Complimenten voor Garcia: ''Die heeft wel goede truitjes aan''

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia is dit seizoen een opvallende verschijnen langs de lijn van het voetbalveld. De oefenmeester zit niet op de bank in een maatpak of trainingspak, maar gaat 'casual' gekleed.

Garcia was al te zien in een hip wit t-shirt en een modieuze trui. Arno Kantelberg, hoofdredacteur van het tijdschrift Esquire, stijlkenner én een groot voetballiefhebber, kan daar van genieten. "Die Garcia van Twente heeft wel goede truitjes aan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"De 'vercasualisering' van het trainersgilde", noemt Kantelberg het. "Vroeger was het trainingspak de norm. Met de commercialisering kwam het pak. Uitstraling werd belangrijk, beetje chic en formeel doen. Nu is het dus wat hipper. Het is een maatschappelijke ontwikkeling dat mannen zich zo gaan kleden."

Kantelberg verwacht het ook meer te gaan zien. "Voor veel oud-voetballers die nu trainer zijn, voelt een pak toch als een soort harnas. Het is niet voor niets dat Jaap Stam bij Feyenoord en Mark van Bommel bij PSV ook kiezen voor een nette middenweg. Erik ten Hag staat juist weer strak in het pak. Dat hij met zijn blote voeten in zijn schoenen gaat, vind ik dan wel weer aandoenlijk."

Toch zullen ook trainers het maatpak en trainingspak blijven dragen. "Over het trainingspak: kijk naar Liverpool-manager Jürgen Klopp. Bij hém past dat perfect. Ook met dat petje erbij. De aanraakbare, aimabele trainer. Voor sommige trainers is een pak dragen juist weer een tweede natuur. Je had vroeger die Italiaan bij Manchester City. Roberto Mancini, juist ja. Hij is geboren in een pak."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Sep 2019 om 20:20
  Supertrui. Door zo te kleden zijn de spelers ook veel beter geworden en durven ze te voetballen. Echt top.
 • 9 Sep 2019 om 20:12
  Die trui had hij alleen maar aan omdat hij thuis normaal een wit shirt draagt. Echter speelde Utrecht in het wit en was het verwarrend voor de grensrechter aan de overkant.
 • 9 Sep 2019 om 19:54
  Held
 • 9 Sep 2019 om 19:18
  iedereen voelt zich prettig in datgene wat hij draagt laat gaan heeft niks meerwaarde waarom in pak?
 • 9 Sep 2019 om 19:10
  En dooooooor !!!!!
 • 9 Sep 2019 om 18:48
  Kantelberg ook weer even in the picture geweest
 • 9 Sep 2019 om 18:42
  Ik vind trouwens wel dat hij zn nagels wel wat beter mag verzorgen en eigelijk is de broek ook net iets te lang....kerels waar hebben we het hier over...