''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis'' ''Brama wil zijn rol anders invullen dan Garcia voor ogen heeft'' Steun voor Van Leeuwen: ''Ted past voortreffelijk bij FC Twente'' ''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden''

''Als je zegt dat je van FC Twente bent, kom je overal binnen''

( 2 reacties)
''Als je zegt dat je van FC Twente bent, kom je overal binnen''

Drees Kroes is de grondlegger van Scoren in de wijk, de maatschappelijke tak van FC Twente. De 77-jarige Hengeloër nam in 2004 het initiatief en merkt dat het handig is onder de FC Twente-vlag te werken.

"Want als je zegt dat je van FC Twente bent, kom je overal binnen", zegt Kroes in gesprek met TC Tubantia. "Een betere entree is er niet. De club heeft, ondanks de bestuurlijke ellende die er is geweest, sympathie en leeft onder de bevolking. Iedereen wil erbij horen."

FC Twente was in 2004 de eerste club die maatschappelijke projecten omarmde en is daar anno 2019 nog steeds mee bezig. Kroes, die in 2017 werd benoemd als erelid van FC Twente, spendeerde als vrijwilliger veel tijd aan Scoren in de wijk, maar werd in januari opgevolgd door beroepskracht Bas Schreurs.

Scoren in de wijk heeft al verschillende projecten opgezet en heeft nu de vierde theaterproductie van eigen bodem Vak Oud. "Uit Vak Oud moet een theatergezelschap van en voor Twentse senioren ontstaan", aldus Kroes. "Ik hoop dat Vak Oud een vervolg krijgt via de oprichting van een theatergroep. We zoeken nog een man, of vrouw die de kar wil trekken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Sep 2019 om 16:12
    Werkt dit ook in Almelo?
  • 12 Sep 2019 om 16:00
    Goede tip
zondag 23 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›