''FC Twente ontkomt er niet aan in de favorietenrol te gaan zitten''

1
''FC Twente ontkomt er niet aan in de favorietenrol te gaan zitten''

Nog even het is zover: De Twentse derby begint. Jakko Slot, hoofd voetbal van databedrijf SciSports, verwacht dat FC Twente in het voordeel is tegen Heracles Almelo.

"Als ik naar beide ploegen kijk dan zou FC Twente als negende moeten eindigen en Heracles als elfde", zegt Slot bij De Ballen Verstand. "Dus dan zou je op basis van data zeggen dat FC Twente iets sterker is. Met het thuisvoordeel denk ik dat FC Twente er niet aan ontkomt om in de favorietenrol te gaan zitten. Maar we hebben het niet altijd goed, zo eerlijk moet ik zijn."

Slot vindt FC Twente de favoriet. "Als je puur naar de kracht van de ploegen kijkt", geeft hij aan. "We hebben een 'player-index' gemaakt, waarin je kunt zien hoe goed een speler is. Als je dat allemaal naast elkaar neerlegt en de beste elf van FC Twente en Heracles pakt, dan heeft FC Twente een iets sterkere ploeg dan Heracles", meent Slot, die merkt dat FC Twente anders voetbalt.

"Als je naar de data kijkt zie je de Spaanse invloed bij de trainer van FC Twente. Dus heel veel vanuit balbezit en lang wachten om de trekker echt over te halen", aldus Slot, die ziet dat FC Twente wel heel goed met die kansen omgaat. "Eigenlijk zou FC Twente nu acht goals moeten hebben en ze hebben er dertien gemaakt. Dat is kwaliteit van de spelers, maar het kan een piekmoment zijn."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Sep 2019 om 16:12
    Ben op zich meestal wel geïnteresseerd in statistieken, maar de voorspellende waarde van de statistieken van scisports worden m.i. overschat. Zie ze geregeld spelers aanhalen die het volgende wereldtalent zijn en het vervolgens totaal niet waarmaken. Is natuurlijk ook moeilijk voorspellen wat iemands leercurve gaat zijn, denk dat een goede trainer daar belangrijker in is.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›