Van Wissing: ''Dan is FC Twente een maatje te groot voor Heracles''

1
Van Wissing: ''Dan is FC Twente een maatje te groot voor Heracles''

FC Twente ontvangt vanavond Heracles Almelo in De Grolsch Veste. Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa denkt dat Heracles onder de indruk is van de ambiance.

"Als je vanuit dat relatief kleine stadion naar dat grote stadion komt, dan hik je daar vaak tegenaan", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "Je komt toch in een vijandelijke sfeer terecht. Het is toch altijd zoiets van de grote broer. Dat speelt vaak bij spelers mee. Hoe ga je met dat spanningsveld om? Als Heracles dat aankan, dan kunnen ze een hele lekkere wedstrijd spelen. Maar vaak zijn ze geïmponeerd."

Clubwatcher Tijmen van Wissing vindt FC Twente de favoriet. "Als FC Twente echt gaat voetballen, dan zijn ze op dit moment zeker thuis een maatje te groot voor Heracles", meent hij. "Vorige week lieten ze echt goed voetbal zien en dan zie je dat ze aardig kunnen tikken. Dan hebben ze net iets meer kwaliteit dan Heracles. Met name Busquets, maar als je de goals ook zag dan druipt de kwaliteit er vanaf."

Bij FC Twente ontbreekt de geschorste Keito Nakamura. Hij wordt vervangen door Rafik Zekhnini, iets wat Van Wissing een wereld van verschil vindt. "Ik vind Zeknini erg pover. Hij heeft natuurlijk heel veel snelheid, dat is heel erg dreigend. Maar ik vind ook dat hij af en toe wel slaapt en erg slordig balverlies heeft. Als invaller is wel heel belangrijk geweest, maar voor het combinatiespel is hij wel wat minder."

Foto: Screenshot RTV Oost

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Sep 2019 om 18:39
    Nu ben ik er gerust op; het komt goed
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›