Wiedemeijer: ''Snap heel goed dat hij een strafschop geeft''

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente lag zaterdagavond onder een vergrootglas bij de VAR. Meerdere momenten werden bekeken. Zo kreeg Julio Pleguezuelo een rode kaart na ingrijpen van de VAR.

"Jeroen Manschot volgt de bal en ziet het duel niet meer gebeuren", legt Reinold Wiedemeijer uit bij FOX Sports. "De speler gaat op de grond liggen, dus dan gaat de VAR kijken. Die VAR moet alle beelden checken, uit alle standpunten. Op het moment dat hij het ziet, komt hij bij Jeroen en zegt hij een mogelijke rode kaart. Jeroen zoekt dan een neutraal moment om het spel stil te leggen en dat was bij de keeper."

Even later kreeg Joël Drommel een strafschop tegen, maar dat werd teruggedraaid. "Vanuit de positie van de scheidsrechter snap ik heel goed dat hij een strafschop geeft", aldus Wiedemeijer. "Hij ziet de keeper wild uit het doel komen, maar de VAR ziet het feitelijke beeld en ziet dat de keeper eerst de bal speelt."

"In Engeland gaan de handen op elkaar voor dit soort acties, in Nederland zijn we daar iets neutraler in", vervolgt de woordvoerder van de KNVB. "Soms wordt het bestraft en dan weer niet. Deze keeper heeft geluk dat hij de bal als eerste speelt en dat de VAR er is."

"De scheidsrechter heeft geluk dat de VAR er is om zijn fout te corrigeren", reageert analist Kenneth Perez. "Had hij dat niet kunnen zien door te zien waar de bal heen gaat? De bal gaat best wel ver weg, dus dan is het toch logisch dat hij de bal geraakt heeft. Scheidsrechters fluiten soms echt te snel."

"Eens, dat klopt", beaamt Wiedemeijer. "Maar toch is dat af en toe erg lastig te zien als je daar loopt. Het gaat allemaal snel en dat is niet altijd het antwoord, maar zo is het wel. Ik denk ook dat hij verrast wordt, doordat de bal doorschiet. Ik denk dat ook dat meespeelt." Opvallend genoeg werd de mogelijke strafschop van Aitor Cantalapiedra niet behandeld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand