Wiedemeijer: ''Snap heel goed dat hij een strafschop geeft''

8
Wiedemeijer: ''Snap heel goed dat hij een strafschop geeft''

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente lag zaterdagavond onder een vergrootglas bij de VAR. Meerdere momenten werden bekeken. Zo kreeg Julio Pleguezuelo een rode kaart na ingrijpen van de VAR.

"Jeroen Manschot volgt de bal en ziet het duel niet meer gebeuren", legt Reinold Wiedemeijer uit bij FOX Sports. "De speler gaat op de grond liggen, dus dan gaat de VAR kijken. Die VAR moet alle beelden checken, uit alle standpunten. Op het moment dat hij het ziet, komt hij bij Jeroen en zegt hij een mogelijke rode kaart. Jeroen zoekt dan een neutraal moment om het spel stil te leggen en dat was bij de keeper."

Even later kreeg Joël Drommel een strafschop tegen, maar dat werd teruggedraaid. "Vanuit de positie van de scheidsrechter snap ik heel goed dat hij een strafschop geeft", aldus Wiedemeijer. "Hij ziet de keeper wild uit het doel komen, maar de VAR ziet het feitelijke beeld en ziet dat de keeper eerst de bal speelt."

"In Engeland gaan de handen op elkaar voor dit soort acties, in Nederland zijn we daar iets neutraler in", vervolgt de woordvoerder van de KNVB. "Soms wordt het bestraft en dan weer niet. Deze keeper heeft geluk dat hij de bal als eerste speelt en dat de VAR er is."

"De scheidsrechter heeft geluk dat de VAR er is om zijn fout te corrigeren", reageert analist Kenneth Perez. "Had hij dat niet kunnen zien door te zien waar de bal heen gaat? De bal gaat best wel ver weg, dus dan is het toch logisch dat hij de bal geraakt heeft. Scheidsrechters fluiten soms echt te snel."

"Eens, dat klopt", beaamt Wiedemeijer. "Maar toch is dat af en toe erg lastig te zien als je daar loopt. Het gaat allemaal snel en dat is niet altijd het antwoord, maar zo is het wel. Ik denk ook dat hij verrast wordt, doordat de bal doorschiet. Ik denk dat ook dat meespeelt." Opvallend genoeg werd de mogelijke strafschop van Aitor Cantalapiedra niet behandeld.

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Oct 2019 om 19:15
  Scheidsrechters zijn gaan denken dat al die mensen in het stadion voor hen komen,terwijl ze gewoon nederig aanwezig moeten zijn om een wedstrijd te leiden in het belang van die mensen op de tribunes!
 • 7 Oct 2019 om 13:08
  Als dit aan de andere kant was gebeurd dan had die hufter naar de stip gewezen. Pure willekeur en het is erg fustrerend om te zien dat het ons elke wedstrijd gebeurd gvd.
 • 7 Oct 2019 om 13:06
  • Quote van 7 Oct 2019 om 13:02
   Waarom heeft niemand het over de 100% penalty die hadden moeten hebben (Aitor).
  Omdat we er niets meer aan kunnen veranderen?
 • 7 Oct 2019 om 13:02
  Waarom heeft niemand het over de 100% penalty die hadden moeten hebben (Aitor).
 • 7 Oct 2019 om 13:01
  Wat erg opvalt dat alles ontweken wordt betreft de buitenspel Hoelaat en het penalty moment aitor nogmaals blijkt maar weer dat er iets niet klopt in Zeist
 • 7 Oct 2019 om 12:45
  En de eerste goal was buitenspel
 • 7 Oct 2019 om 12:39
  Dat was een goede scheidsrechter vind ik! Floot altijd naar behoren in Enschede
 • 7 Oct 2019 om 12:32
  Wiedemeyer terugkeer het hey