Kritiek op Bijen en Schenk: ''Dat centrale duo is me te traag''

4
Kritiek op Bijen en Schenk: ''Dat centrale duo is me te traag''

FC Twente verloor zaterdagavond met 2-1 op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar het optreden van Wout Brama was een lichtpuntje bij de club uit Enschede. Rene Wagelaar was echter wel verrast dat de routinier als een soort 'pendelaar' speelde. 

"Je kunt met Brama bijna alleen maar op '6' spelen, want dan is-ie in zijn kracht", legt hij uit bij de Oosttribune. "Maar in dit geval viel het me wel mee: hij kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal, had moeten scoren die met links... maar ik vond Drommel eigenlijk de beste man aan Twente-kant. Die heeft ze gered. Na drie minuten moest Sparta al op 1-0 komen", blikt Wagelaar terug. 

"Hij heeft ze drie keer gered in de eerste helft", vervolgt hij realistisch. "Ze hebben nu even een dip, het is erg jong, alleen van achteruit maak ik me wel zorgen. Dat centrale duo is me te traag, dat zie je ook weer bij die goal. Dan komen ze helemaal niet meer bij Dervisoglu in de buurt. Dat valt me dan wel tegen. Met die 2-1 ook: Selahi staat te kijken en Bijen staat ook af te wachten", besluit Wagelaar. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Oct 2019 om 09:48
  Het duo Bijen-Schenk is inderdaad te traag, ook qua anticiperen/reageren op lopende aanvallers die dwars door het midden van de verdediging lopen. De 1-1 van Heracles (Dessers) en de 1-0 van Sparta (Dervisoglu) waren bijna identieke doelpunten: een lange bal van achteruit op een lopende aanvaller, Bijen en Schenk reageren te laat, de aanvaller loopt in 1 lange rush door naar de goal en scoort.
 • 8 Oct 2019 om 20:17
  Bijna 80% van de spelers zetten geen druk op de man met bal. Lopen plichtmatig wat heen en weer. Blaffen van verre, maar echt bijten doen ze niet. Gaan de duels niet aan of indien wel als een stelletje lauwwarme waslappen.
 • 8 Oct 2019 om 16:50
  Bengtsson en Uvini terughalen
 • 8 Oct 2019 om 14:35
  Jammer dat plezeguelo geschorst is, had hem graag in het centrum gezien i.p.v. schenk en dan Verhaegh rechtsachter