''FC Twente staat er reëel in, dat doen ze denk ik heel goed''

3
''FC Twente staat er reëel in, dat doen ze denk ik heel goed''

FC Twente gaat samenwerken met de Twentsche Voetbalschool. Bij de onafhankelijke voetbalschool trainen wekelijks meer dan 250 talent uit de regio. Frank Eulderink staat aan het roer bij de Twentsche Voetbalschool.

"Ik heb lang gezocht naar de samenwerking", vertelt Eulderink bij VoetbalTijd. "Maar dit jaar gaan we de Hotspot-trainingen voor FC Twente in de regio doen. Wij verzorgen die trainingen vanuit FC Twente. Daarin wordt verder gescout naar het jaar erop, waarin ze echt naar het Trainingscentrum gaan. Maar nog niet naar de elftallen bij FC Twente."

Eulderink weet dat er veel concurrentie is. "FC Twente zit ook met het probleem dat er heel veel profclubs scouten, zo loopt Ajax hier veel in de regio. Die kijken bij Onder 8 en Onder 9. Zo zijn er twee jongens uit deze regio van tien of elf jaar naar PSV gegaan. Of je daar goed aan doet...", aldus Eulderink, die dat probleem wil tackelen.

"Ik moet zeggen dat FC Twente er echt reëel instaat", meent hij. "Ze willen geen druk bij die kinderen leggen en ze trainen ook nog niet in Twente-kleding. Dat doet FC Twente denk ik heel goed. Maar andere clubs zitten er wel aan te trekken, dus ook FC Twente moet iets met deze kinderen doen."

Foto: Screenshot VoetbalTijd

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Oct 2019 om 13:02
  • Quote van 10 Oct 2019 om 12:44
   Hahaha een voetbalschool. Weggegooid geld!! Lekker de goede voetballertjes uit onze regio bijeen drijven waaruit de topclubs heerlijk kunnen vissen.
  Precies, ze doen net alsof het wiskunde is. De sterkste (clubs met het meeste geld) zullen toch altijd het beste wegkapen. Kapitalisme, ook in de normale wereld proberen ze mekaar kapot te concurreren. Uiteindelijk gaan de kleine ondernemer eraan kapot en blijven de grote overeind en wordt groter en groter.

  Munsterman had een plan, als je groot bent wordt je niet zomaar naar de slachtbank gebracht, dan heb je zelf ook macht.
  Het draait allemaal om poen. Niets meer en niets minder. Als FC Twente ooit weer bakken geld heeft, praten ze heel anders.
  Of je pompt er 50/100 miljoen in of je blijft achter de feiten aanlopen. Misschien heb je een keer geluk dat er een leuk jaar tussenzit. We zijn niet de enige club die het daarmee moet doen.
 • 10 Oct 2019 om 12:44
  Hahaha een voetbalschool. Weggegooid geld!! Lekker de goede voetballertjes uit onze regio bijeen drijven waaruit de topclubs heerlijk kunnen vissen.
 • 9 Oct 2019 om 23:37
  Jaartje geleden nog ventje van 7 naar psv vanuit ajc losser