''Ik rookte, ging de kroeg in en lette niet zo op mijn gewicht''

0
''Ik rookte, ging de kroeg in en lette niet zo op mijn gewicht''

Theo Janssen heeft het uitstekend naar zijn zin als jeugdtrainer bij Vitesse Onder 19. De voormalig profvoetballer, die in het verleden onder meer bij FC Twente en Ajax speelde, is echter ook regelmatig op TV te zien als analyticus. 

"Ik vind het werk op tv heel erg leuk", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "Het is verdieping voor mij als mens. Ik krijg een inkijkje in de mediawereld. Ik kijk meer voetbal dan ooit. Ik moet een mening hebben. Daarbij ontmoet ik interessante mensen. Bij VTBL zat ik aan tafel met Ronald Koeman, Louis van Gaal en Willem van Hanegem. In de uitzending zie je lang niet alles. Achter de coulissen met Van Hanegem was goud waard. Die man vertelde geweldige verhalen", aldus Janssen. 

Of hij als trainer een rolmodel is? "Die gasten kennen mij van Ajax en Twente", reageert hij. "Dat komt door hun leeftijd. Ze kennen mijn succes. Ouderen, wijzen eerder op mijn beginperiode als prof bij Vitesse. Lang geleden. Ik rookte, ging de kroeg in en lette niet zo op mijn gewicht. Dat achtervolgt me nog wel eens. Het zij zo. Ik speelde wél altijd. En gewoon goed, hè. Mentaal was ik altijd goed", verzekert Janssen.

In de toekomst wil hij graag hoofdtrainer worden. "Bij Vitesse. Of elders. Ik duik nu de boeken in", verklapt hij. "En ik ben absoluut geen studiebol, hè. Maar dit is materie die me interesseert. Mijn nonchalance heeft ook zijn voordelen. Ik herken de slonzen en de perfectionisten. Ik ontwikkel me zo als een soort amateurpsycholoog, haha. Dat hoort ook bij het trainersvak", besluit Janssen realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›