Steun voor Brondeel: ''Bij 8 van de 18 clubs staat hij in de basis''

5
Steun voor Brondeel: ''Bij 8 van de 18 clubs staat hij in de basis''

Jorn Brondeel moest afgelopen zaterdag al na een kleine twintig minuten invallen na een rode kaart voor Joël Drommel. Volgens Tijmen van Wissing merkte je dat hij lang geen wedstrijd heeft gekeept.

"Hij deed het echt niet naar behoren. Hij was gewoon niet goed", begint Van Wissing in de Oosttribune op RTV Oost. Volgens Jan van Staa is dat ook niet gek. "Hij moest er koud in en dan in zo'n wedstrijd. Bij die voorzetten zat hij gewoon niet goed. Daar zit de nederlaag niet in, maar het was wel lastig voor hem om een goede Drommel te vervangen."

Volgens Van Wissing zou Brondeel niet misstaan bij veel Eredivisie-clubs. "Ik vind hem normaal een goede keeper. Hij zou bij acht van de 18 clubs in de Eredivisie in de basis starten. Het is een evenwichtige jongen. Als keeper krijg je bijna geen kansen en vooral niet als je één van de beste doelmannen uit de Eredivisie voor je hebt."

Gert-Jan Verbeek koos ervoor om Brondeel te slachtofferen, daar is Van Wissing het nog niet mee eens. "Dat deed Verbeek inderdaad, maar dat was destijds totaal niet de schuld van Brondeel. Dat was schandalig. Uiteindelijk heeft Drommel meer talent", besluit de journalist van RTV Oost.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Nov 2019 om 10:16
  Ikzeg. Hoe je er ook tegen aan kijkt ik weet wat het is om te strijden wie is beter en wie krijgt dan de voorkeur om ritme op te mogen doen en natuurlijk bij ons fctwente kan je niet blijven gokken er is al zoveel gegokt dus brondeel zal als 2e keeper zijn gram moeten halen en blijven vechten voor een plaats in het veld. Ikzeg. Succes kerel zondag.
 • 4 Nov 2019 om 22:32
  • Quote van 4 Nov 2019 om 22:30
   Vind de keeper van Utrecht anders ook niet echt sterk
  Hoeft ook niet sterk te zijn, zolang hij maar goed kan keepen.
 • 4 Nov 2019 om 22:30
  Vind de keeper van Utrecht anders ook niet echt sterk
 • 4 Nov 2019 om 22:28
  • Quote van 4 Nov 2019 om 21:34
   Lijkt me niet. Alleen bij RKC, Heracles, Sparta, Emmen, VVV en Fortuna zou Brondeel onder de lat staan.
  Bij Ado en Pec ook...
 • 4 Nov 2019 om 21:34
  Lijkt me niet. Alleen bij RKC, Heracles, Sparta, Emmen, VVV en Fortuna zou Brondeel onder de lat staan.