Karsten nu lovend over FC Twente: ''Ze doen het voortreffelijk''

4
Karsten nu lovend over FC Twente: ''Ze doen het voortreffelijk''

Gert Jan Karsten was aan het begin van het seizoen terughoudend over de kansen van FC Twente in de Eredivisie. De trainer van HHC Hardenberg, dat de vierde plek in de Tweede Divisie bezet, is echter onder de indruk geraakt van de ploeg van trainer Gonzalo Garcia.

"Ik vind dat ze het goed doen", zegt Karsten bij VoetbalTijd. "Aan het begin van het seizoen kreeg ik de volle laag, omdat ik vond dat ze iets te positief waren na dat gelijke spel tegen PSV. Toen heb ik gezegd dat ik FC Twente zag als een ploeg tussen plek tien en veertien. Dat zou heel knap zijn, als je ziet waar ze vandaan komen. Want die club heeft de laatste jaren zoveel voor de kiezen gehad."

Karsten ziet dat FC Twente onder trainer Gonzalo Garcia stappen maakt. "Die probeert een heel ander voetbalspel te spelen en ze zijn uit het dal aan het klimmen. Ik vind dat ze het eigenlijk voortreffelijk doen. Als AZ tegen FC Twente speelt, dan vult iedereen een 1 in. Maar ik denk dat de rode kaart voor Drommel op lange termijn erger is voor FC Twente, want ze missen dan een hele goede keeper."

De trainer van HHC Hardenberg vindt al met al dat FC Twente 'naar behoren' presteert. "Als ze de komende weken een paar keer geluk hebben, dan gaan ze net naar de onderkant van het linkerrijtje. Dat zou fantastisch zijn. Als ze een paar keer pech hebben, dan staan ze waar ze nu staan", aldus Karsten.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Nov 2019 om 21:42
  Binnenhalen als trainer van Jong Twente. Deze solliciteert naar een functie bij de club. Ervaring en kwaliteit een heeft hij. Bovendien moet er meer voetbal knowhow komen. Uitbreiden Met trainers en scouts. Begin bij deze man en geef hem De baan voor jong Twente hoofdcoach.
 • 5 Nov 2019 om 17:56
  Binnenhalen als opvolger van Garcia
 • 5 Nov 2019 om 17:44
  Hij doet het leuk met Hardenberg Heemse Combinatie, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij hier een podium behoort te krijgen.
 • 5 Nov 2019 om 14:52
  Wie? Mijn buurman heeft er vast ook een mening over. En die van tc ook. En die van bam misschien ook nog wel.. Zullen wie die allemaal een platform geven hier
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›