FC Twente kwam nog goed weg: ''3-0 had zomaar 6-0 kunnen zijn''

3
FC Twente kwam nog goed weg: ''3-0 had zomaar 6-0 kunnen zijn''

FC Twente verloor zaterdagavond in Den Haag met 3-0 van AZ en trainer Arne Slot vond na afloop dat zijn ploeg meer doelpunten had kunnen maken. Ook Tom Knipping beseft dat de score nog (veel) hoger had kunnen uitvallen. 

"Ook de spelers van AZ zijn wat mopperig over hun prestatie", schrijft de verslaggever in het weekblad van Voetbal International. "Calvin Stengs vindt zijn eigen optreden maar zozo; 3-0 had zomaar 6-0 kunnen zijn. Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt", beseft Knipping.

"Drie keer raken de Alkmaarders paal of lat, de schotenbalans is 33-3; iedere drie minuten een doelpoging van de thuisclub dus", blikt hij terug. "De cornerverhouding: 13-0! En dan hebben we het nog niet eens over het balbezit gehad: 70,1 procent voor AZ, wat dus betekent dat Twente amper twintig minuten aan de bal is geweest. Niet slecht voor een matige wedstrijd", aldus Knipping. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Nov 2019 om 18:39
  Ach ja....voor AZ was het een veredeld oefenpotje.

  Snel vergeten en op naar PEC.
 • 6 Nov 2019 om 17:47
  Laten we daarbij ook meenemen dat minstens 60% van de schoten van (ver) buiten de zestien waren
 • 6 Nov 2019 om 16:11
  Ahhhh gossie, gek he vanaf de 20ste min tegen een vd beste ploegen vd eredivisie rot toch op met je sensatie artikel, knipneus