''Bij FC Twente lapten ze moeiteloos anderhalf miljoen bij elkaar''

1
''Bij FC Twente lapten ze moeiteloos anderhalf miljoen bij elkaar''

Sjors Ultee maakt zich zorgen om de toekomst van het Limburgse voetbal. De voormalig assistent-trainer van FC Twente ziet dat zijn club Fortuna Sittard en VVV-Venlo in degradatienood verkeren. Roda JC, dat ontsnapte aan een faillissement, en MVV Maastricht bivakkeren in de Keuken Kampioen Divisie.

Ultee ziet dat het zowel sportief als financieel lastig is in Limburg. "Als in Enschede een paar extra spelers nodig waren, lapten lokale ondernemers moeiteloos anderhalf miljoen euro bij elkaar", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"In Limburg is het achterland dermate klein en zijn sponsors zo verdeeld, dat zoiets onmogelijk is", weet hij. "Sterker: een interessante eerste divisie-speler is zelfs onbetaalbaar. En ook het opleiden van spelers is lastig op zo'n klein gebied. Want, heel saai: alles draait om geld. En dat is hier niet."

Ook Sef Vergoossen, in 2009 een van de drijvende krachten achter de nooit geboren fusieclub Sporting Limburg, maakt zich zorgen. "Het is de hoogste tijd voor verandering", stelt Vergoossen. "Nóg meer is duidelijk geworden dat er in Limburg geen voedingsbodem is voor vier succesvolle profclubs."

"Als je er genoegen mee neemt dat je als Limburgse clubs een rol in de marge blijft vervullen moet je lekker zo doorgaan", vervolgt hij cynisch. "Als je wilt dat in Limburg ooit een vaste middenmoter in de eredivisie speelt, moet het roer om. Vier clubs die een marginale rol vervullen in het profvoetbal is niet goed voor de economie in Limburg, niet goed voor het bedrijfsleven en niet goed voor de media."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Nov 2019 om 13:11
    Loopjongen voor Kevin Hofland. Jammer dat hij zich daatr voor heeft laten lenen.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›