Tijhuis tevreden: ''Je ziet dat zij het heel snel oppakken''

0
Tijhuis tevreden: ''Je ziet dat zij het heel snel oppakken''

Thomas Tijhuis heeft het uitstekend naar zijn zin als trainer van FC Twente Onder 11. De oefenmeester beseft dat zijn spelers, die voor het eerst bij de Voetbalacademie zitten, moeten wennen door de overstap vanuit een amateurclub. 

"Het niveau, het tempo en de intensiteit liggen bij de trainingen en wedstrijden een stuk hoger dan ze gewend zijn", legt hij uit op de clubsite. "Vooral in de eerste weken is het wennen voor de jongens, maar je ziet dat zij het heel snel oppakken. Na een paar weken zie je al vooruitgang in wedstrijden, het gaat echt mega snel op die leeftijd", aldus Tijhuis, die benadrukt dat plezier het belangrijkste is. 

"De jongens moeten het idee hebben dat ze tijdens trainingen aan het spelen zijn, terwijl ze tegelijkertijd bezig zijn met nieuwe dingen leren", vervolgt hij enthousiast. "Net als bij Onder 12 wordt er bij Onder 11 ook geen stand bijgehouden bij de wedstrijden, omdat de nadruk moet liggen op spelplezier en ontwikkeling", doseert Tijhuis, die trots is op de ontwikkeling van de jonge FC Twente-talenten. 

"Op voetballend gebied maken de jongens in de eerste maanden van dit seizoen een enorme groei door", constateert hij. "Het tempo wordt steeds hoger, de techniek gaat omhoog en de spelers kunnen elkaar steeds makkelijker vinden in het veld. (...) Bijna elke week zie je weer vooruitgang in de trainingen en wedstrijden. Zodra je de jongens iets aanreikt, gaan zij er meteen mee aan de slag. Als trainer is het erg leuk om dat soort dingen mee te maken", besluit Tijhuis tevreden. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›