Cziommer deelt compliment uit: ''Het is natuurlijk een risico''

0
Cziommer deelt compliment uit: ''Het is natuurlijk een risico''

FC Twente staat na dertien competitiewedstrijden op een elfde plek in de Eredivisie en Simon Cziommer is vol lof over de club uit Enschede. De voormalig profvoetballer constateert dat de 'gok' met de onervaren trainer Gonzalo Garcia vooralsnog goed uitpakt. 

"Het is natuurlijk een risico dat Van Leeuwen heeft genomen, maar dat doet hij wel vaker", sprak hij voor de camera van FOX Sports. "Vooral tactisch is Garcia een hele creatieve man. Hij is tot dusver een goede trainer gebleken en dat moet hij verder uitbouwen", aldus Cziommer. 

"Ik vind het leuk dat hij zegt dat hij iedereen fit heeft en hierdoor keuzes heeft", vervolgt hij. "Maar dat neemt ook mee dat hij keuzes moet maken en spelers waarvan niemand het vooraf verwacht had op de bank laat", beseft Cziommer, die doelt op spelers als Bijen, Brama en Paul Verhaegh. 

"Dat zijn wel keuzes die de jonge trainer durft te maken. Hij is dus niet alleen tactisch sterk, maar durft ook beslissingen te nemen", legt hij uit. "Fitheid is niet altijd makkelijk voor een coach. Hij heeft verstand van voetbal en hij durft ook belangrijke spelers eruit te laten als de prestaties niet goed genoeg zijn." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›