VIDEO | Jansen en Weerden weer dichterbij EK-ticket na ruime zege

1
VIDEO | Jansen en Weerden weer dichterbij EK-ticket na ruime zege

De Nederlandse voetbalvrouwen kan het EK bijna niet meer ontgaan. In Arnhem werd dinsdagavond met 4-1 gewonnen van Slovenië, waardoor Oranje weer een stapje dichterbij het eindtoernooi is, dat in 2021 in Engeland wordt gespeeld.

FC Twente-aanvalsters Renate Jansen en Ashleigh Weerden bleven het gehele duel op de bank. Afgelopen vrijdag tegen Turkije (8-0 winst) kreeg Jansen nog wel speelminuten van bondscoach Sarina Wiegman. Wel stonden er veel speelsters met een FC Twente-verleden aan de aftrap: Sari van Veenendaal, Sherida Spitse, Shanice van de Sanden en Jill Roord. Ook invalsters Kika van Es en Lineth Beerensteyn stonden onder contract in Enschede.

Nederland heeft nu 18 punten uit 6 duels in poule A van de kwalificatie. Rusland en Kosovo hebben 6 punten, maar speelden ook drie duels minder. Slovenië blijft ook op 6 punten staan. Het speelde vijf wedstrijden. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De zes overige nummers twee spelen play-offs voor de overige drie plekken.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Nov 2019 om 15:48
    Ikzeg. Super gedaan dames en nu op naar de volgende wedstrijd. Mijn complimenten voor iedereen die hier voor zorg dragen bij het vrouwen voetbal.
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›