Espinosa blikt terug: ''Ik kon daar echt veel geld verdienen''

2
Espinosa blikt terug: ''Ik kon daar echt veel geld verdienen''

Javier Espinosa maakte vorig jaar een opvallende keuze. De Spaanse middenvelder, die zijn opleiding genoot bij FC Barcelona, koos voor het gedegradeerde FC Twente.

"Ik stond destijds op een moreel kruispunt", blikt Espinosa terug in gesprek met Voetbal International. "Er waren aanbiedingen uit het Verre en Midden-Oosten, waar ik echt veel geld kon verdienen. Maar dan weet je ook dat je buiten beeld raakt en heel moeilijk nog een serieuze voetbalcarrière kunt optuigen. Uiteindelijk heb ik met mijn hart gekozen en mijn hart klopt voor het voetbal, niet voor het geld."

De keuze voor FC Twente was niet lastig voor de Spanjaard. "Sinds de Europese wedstrijden in de jaren zeventig is FC Twente bekend in Spanje. Iedereen weet dat dit na Ajax, PSV en Feyenoord een grote club is. Dat FC Twente vorig seizoen niet op het hoogste niveau speelde, zag ik niet als een belemmering. Net als de club wilde ik één stap terug doen, om er daarna meerdere vooruit te zetten", aldus Espinosa.

De 27-jarige middenvelder heeft geen spijt van die keuze. "Ik heb het gevoel dat ik hier pas echt volwassen ben geworden", meent hij. "Ook als voetballer ben ik hier gegroeid. Vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie was lastig. FC Twente was de grote titelfavoriet, iedereen wilde van ons winnen, er was veel fysieke weerstand. Dit seizoen is er meer ruimte om te voetballen."

Espinosa denkt dat hij zich in de Eredivisie meer kan onderscheiden. "Het spel golft meer op en neer, het tempo is intenser en het is goed voor mijn ontwikkeling dat ik daarin mee moet. Vorig seizoen had ik in totaal acht assists, nu sta ik al op vier. Ik merk dat ik beter word."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Nov 2019 om 12:21
    Ikzeg. Ga zo door u komt er wel als u ook met de andere 10 elkaar de bal gunnen dan kan het wel is vaker raak zijn ik wens u en de hele selectie en technische staf hier bij veel succes.
  • 14 Nov 2019 om 11:15
    Schiet er gerust een goal of tien binnen dit seizoen.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›