Espinosa: ''Op zulke momenten is Nederland niet het beloofde land''

3
Espinosa: ''Op zulke momenten is Nederland niet het beloofde land''

Javier Espinosa heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De 27-jarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen al vier assists voor zijn rekening nam in de Eredivisie, beseft dat het aanvallende en technische spel in Nederland hem uitstekend ligt. 

"Ik zocht hier wat ik vond: het voetbalgeluk", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Vorige week hadden we een vrije dag en bezocht ik met mijn vriendin Amsterdam. Om vijf uur was het donker en ging het leven achter de muren verder. Op zulke momenten is Nederland niet het beloofde land." 

"Maar ik ben hier voor het voetbal en dan is het prettig dat het Nederlandse voetbal-DNA veel overeenkomsten heeft met het Spaanse", vervolgt Espinosa enthousiast. "Voor mij is voetbal in eerste instantie een denksport. Geduldig blijven, beredeneren waar de ruimte en de vrije man kan ontstaan, daarop anticiperen. Die elementen vind je ook terug in de Nederlandse spelopvatting", stelt hij. 

"Los daarvan: ik speel nu bij een grote club in een grote competitie en dat is altijd mijn wens geweest. Via de Eredivisie kun je verder komen", beseft Espinosa. "Martin Ødegaard en Alexander Isak maken nu furore bij Real Madrid. Iedereen in Spanje weet dat die ontwikkeling vorig seizoen vorm heeft gekregen in Nederland, in de Eredivisie", besluit de Spaanse spelmaker. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Nov 2019 om 19:14
  • Quote van 14 Nov 2019 om 17:32
   Volgens mij moet Real Madrid in de laatste alinea Real Sociedad zijn?
  Klopt
 • 14 Nov 2019 om 17:51
  Tja, al hadden we het Spaanse weer dan nog gebeurt hier minder buiten dan in Spanje.
 • 14 Nov 2019 om 17:32
  Volgens mij moet Real Madrid in de laatste alinea Real Sociedad zijn?