Van Leeuwen: ''Daar zie je twee, drie níet goede spelers''

6
Van Leeuwen: ''Daar zie je twee, drie níet goede spelers''

De selectie van FC Twente herbergt de nodige spelers met een achtergrond in Spanje. Dat is volgens technisch directeur Ted van Leeuwen geen toeval.

"Spanje is een heel interessant land", legt Van Leeuwen uit in ELF Voetbal Magazine. "Daar zitten overal goede spelers. Goed opgeleid en niet verwend. Tot en met de derde divisie aan toe. Als je hier bij een warming-up staat te kijken zie je weleens twee, drie goede spelers. Daar zie je twee, drie níet goede spelers."

Er zitten volgens Van Leeuwen meer voordelen aan Spaanse spelers. "De mentaliteit in Spanje is top. Spaanse spelers zorgen voor een grote solidariteit in de groep. Als het even wat minder gaat met een jongen, omdat hij geblesseerd is geraakt bijvoorbeeld, organiseert een Spanjaard een barbecue. Bijzonder goede teamspelers", aldus de technisch directeur.

"En het niveau ligt er ook in de lagere divisie heel hoog", vervolgt Van Leeuwen. "Jongens als Adrián Dalmau en Fran Sol, die het hier goed gedaan hebben, die kende haast niemand in Spanje."

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Nov 2019 om 01:55
  Jordy Buijs is misschien wel een goede en betrouwbare verdediger voor ons. Zijn contract loopt af aan het eind van dit kalenderjaar. Heeft een goede periode in Japan gehad en is precies het type verdediger dat Garcia zoekt (sterk in opbouwen). Heeft ook nog opvallend veel scorend vermogen voor een verdediger en een fantastische lange pass. Ook zijn sterke karakter kunnen wij goed gebruiken achterin.
 • 17 Nov 2019 om 15:01
  Ikzeg. Ik zie u op dit moment veelal op topic voor bij komen ,en dan denk ik u praat veel maar hopelijk komt het bij ons fctwente helemaal weer goed, als ik u hoor praten en u zet het om dan weet ik zeker dat ons fctwente nog beter gaat presteren ikzeg. Succes ted.
 • 17 Nov 2019 om 14:45
  • Quote van 17 Nov 2019 om 12:06
   Dan laat hij ook eens kijken of er daar ergens een type Ramos of Piqué tussen loopt.
  We hadden vorig jaar ook een Ramos, maar die kon er niet zoveel van ;)
 • 17 Nov 2019 om 12:15
  • Quote van 17 Nov 2019 om 12:06
   Dan laat hij ook eens kijken of er daar ergens een type Ramos of Piqué tussen loopt.
  Als je ziet hoe de tegenstander tegen Twente soms vooruit kan voetballen kunnen we een type Ramos goed gebruiken....
 • 17 Nov 2019 om 12:06
  Dan laat hij ook eens kijken of er daar ergens een type Ramos of Piqué tussen loopt.
 • 17 Nov 2019 om 11:33
  Klinkt allemaal heel logisch inderdaad. Blijf maar lekker spelers uit Spanje halen. Grote kans dat er een keer een Fran Sol tussen zit.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›