''Als drie van de vijf transfers een succes zijn, heb je het goed gedaan''

0
''Als drie van de vijf transfers een succes zijn, heb je het goed gedaan''

Ted van Leeuwen haalde tot dusver alleen transfervrije spelers naar FC Twente. De technisch directeur hoopt dat de Enschedese club daar in de toekomst een slaatje uit kan slaan.

"Ik geloof dat we kunnen verdienen aan transfers, ja", beaamt Van Leeuwen in ELF Voetbal Magazine. "Maar er mislukken ook spelers. Als er van de vijf transfers drie een succes zijn, heb je het goed gedaan. Dat is exact hetzelfde moyenne als op de beurs. Daar heb je goed gehandeld wanneer drie van de vijf trades een succes zijn."

Van Leeuwen ziet overeenkomsten. "Het voetbal en de beurs hebben de gemeenschappelijke factor van onbekendheid. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Iemand uit Spanje gaat in Enschede wonen. Misschien vindt zijn vrouw het helemaal niks. Misschien komt er heel veel familie op bezoek en gaat hij iedere rustdag naar Artis of in Amsterdam door de grachten varen. Komt hij niet tot rust en raakt hij uit vorm."

De technisch directeur van FC Twente geeft aan dat daarmee niet alles beïnvloedbaar is. "Zo zijn er een heleboel factoren van invloed", beseft Van Leeuwen. "Een speler moet zich snel thuis voelen. Wifi moet werken, de trainingsvelden moeten perfect zijn, de fysieke kleedkamer ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!