''Wie daar nog aan twijfelt, kan het in Enschede navragen''

4
''Wie daar nog aan twijfelt, kan het in Enschede navragen''

FC Twente won voor de interlandbreak in eigen huis met 2-1 van PEC Zwolle, dat daardoor dieper in de zorgen werd gedrukt. Toch geloven nog niet veel mensen dat de club uit de provinciehoofdstad zal degraderen, maar verslaggever Johan Inan waarschuwt PEC Zwolle.

Inan spiegelt PEC Zwolle aan het FC Twente dat twee jaar geleden degradeerde. "Het degradatiejaar van Twente bewijst dat een stabiel elftal begint met een rotsvaste doelman", schrijft Inan in De Stentor. "Bij voorkeur een routinier die ballen pareert, maar bovenal als dirigent kan fungeren voor de defensie."

"De selecties tonen meer overeenkomsten", meent de journalist. "Beide clubs gebruikten de transferperiode om – voor eredivisiebegrippen – gerenommeerde namen binnen te halen. Waar Twente met Danny Holla, Adam Maher, Adnane Tighadouini en Mounir El Hamdaoui op de proppen kwam, kwam PEC uit bij Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Etiënne Reijnen."

Inan ziet echter ook verschillen. "Waar PEC veelal met langdurige contracten en weinig huurlingen werkt (Dennis Johnsen met optie tot koop en Zetterer voor twee jaar), herbergde de Twentse selectie veel meer spelers met een aflopend (huur)contract", aldus de clubwatcher. "Aan de andere kant: clubliefde wordt een steeds lozer begrip."

In Zwolle denken ze echter nog niet aan degradatie. "Clubs als VVV, RKC en Emmen zijn nog slechter, klinkt het vaak. Laat dat nou net de grootste valkuil zijn voor een zwalkende club. Lijfsbehoud komt niet vanzelf. Alle hens moeten aan dek bij PEC. Wie daar nog aan twijfelt, kan het in Enschede navragen", aldus Inan.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Nov 2019 om 23:02
  • Quote van 18 Nov 2019 om 20:32
   Zwolle is slecht maar net te goed om in gevaar te komen want Fortuna en RKC zijn wel heel slecht
  Ikzeg. Johan c. U heeft een punt. Maar laten wij nu niet denken dat Zwolle of ons eigen fctwente er al zijn, ook wij fctwente moeten elke wedstrijd weer gemotiveerd zijn om een goed resultaat te behalen nee ik heb het nu 2 keer mee gemaakt dat ons fctwente geen eredivisie speelde laten wij ons maar focussen op een goed resultaat.
 • 18 Nov 2019 om 21:02
  Van mij mogen ze degraderen.
 • 18 Nov 2019 om 20:44
  Zo slecht is Emmen niet
 • 18 Nov 2019 om 20:32
  Zwolle is slecht maar net te goed om in gevaar te komen want Fortuna en RKC zijn wel heel slecht