Perez geeft FC Twente advies: ''Of je moet hem niet opstellen''

3
Perez geeft FC Twente advies: ''Of je moet hem niet opstellen''

FC Twente trad zondag tegen VVV-Venlo met een jonge ploeg aan. Trainer Gonzalo Garcia stuurde een team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar het veld in.

En dat terwijl routiniers als Paul Verhaegh (36), Wout Brama (33) en de 24-jarige Peet Bijen, die al wel 175 competitieduels in het betaalde voetbal speelde, op de bank zaten. "Daar zal de trainer een reden voor hebben én die heeft hij ook", reageert clubwatcher Leon ten Voorde bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Verhaegh heeft natuurlijk fysieke problemen gehad", legt de journalist uit. "En Brama is niet zijn type middenvelder. Hij houdt meer van middenvelders die het korte passwerk doen. Wout is een ander type, die ook wegloopt uit zijn positie. Garcia denkt heel erg positiegebonden. Twee meter links of rechts en op die positie moet je blijven. Roemeratoe doet dat in zijn ogen beter dan Brama."

Ten Voorde had een andere keuze gemaakt. "Ik denk dat FC Twente Brama op dit moment heel goed kan gebruiken. Ook als je kijkt naar de coaching in het veld. Hij speelde tegen Sparta, maar toen vanaf de rechterkant. Toen was hij een pendelaar, dat kan je niet van hem verwachten", aldus Ten Voorde.

Kenneth Perez, die bij FC Twente nog samenspeelde met Brama, is het daarmee eens. "Daar moet hij niet spelen", meent de Deense analist. "Je moet hem op '6', als controleur opstellen. Of je moet hem niet opstellen, wat mij betreft."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 Nov 2019 om 18:58
  • Quote van 28 Nov 2019 om 10:08
   Het is eigenlijk van de beren besnuffeld dat wij de laatste jaren altijd met een zienswijze van een trainert opgezadeld ziten die sterk afwijkt van het overgrote deel van de kenners en de fans.
  Inderdaad dat klopt. Eigenlijk wel knap van die lui die de trainers aanstellen om iedere keer een totaal ongeschikte te kiezen. En daarbij dat aardige schoonzoontje Die we nu hebben kan echt niet.
 • 28 Nov 2019 om 10:08
  Het is eigenlijk van de beren besnuffeld dat wij de laatste jaren altijd met een zienswijze van een trainert opgezadeld ziten die sterk afwijkt van het overgrote deel van de kenners en de fans.
 • 28 Nov 2019 om 09:57
  Ikzeg. Wat ie ook op stelt ze moeten niet alleen voetbal spelen maar vechten voor elke meter en niet alleen zondag maar alle wedstrijden dat is wat er gevraagd wordt hier in twente land niet minder maar juist meer! !!!
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›