Vertrouwen in 'lunchploeg' FC Twente: ''Ajax heeft daar een hekel aan''

3
Vertrouwen in 'lunchploeg' FC Twente: ''Ajax heeft daar een hekel aan''

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen het ongeslagen Ajax. In een uitverkochte Grolsch Veste hopen de Tukkers te kunnen stunten tegen de landskampioen.

"Dat is lang geleden en dat vind ik wel mooi", doelt clubwatcher Leon ten Voorde op het uitverkochte stadion. "Het is hartstikke mooi dat zo'n wedstrijd is uitverkocht, hoewel iedereen eigenlijk wel weet wie de winnaar is. Dat is weer minder leuk."

Ten Voorde merkt dat de druk op FC Twente toeneemt. "Niet zozeer door de uitslagen, maar de manier van voetballen", zegt hij bij De Ballen Verstand. "Garcia is er natuurlijk wel een onderdeel van. Hij is wel heel erg van het positie gebonden spel en dit is een uitvloeisel daarvan. Tegen Ajax ontmoet je een tegenstander die daar heel anders in staat. Je wordt gek van al die positiewisselingen daar."

"Wat moet Garcia doen?", vraagt Ten Voorde zich af. "Dat is op dit moment heel lastig. Je moet altijd werken met de kwaliteit die je voor handen hebt. Maar ik denk alleen dat de manier van spelen, wat hij wil met FC Twente, niet werkt. Hij werkt niet bij Barcelona. Ik denk dat hij af en toe wat opportunistischer moet durven spelen."

Ten Voorde pleit voor een terugkeer van Wout Brama. "Ik denk dat hij deze ploeg wel bij elkaar kan houden, want deze ploeg valt wel heel snel uit elkaar bij een tegenslag", meent de journalist, die toch hoop houdt voor het duel met Ajax. "Ajax is niet goed bij de lunch. Die hebben er een hekel aan dat ze om 12.15 uur moeten voetballen. FC Twente is echt een lunchploeg."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Nov 2019 om 15:40
    Lunchploeg?
  • 29 Nov 2019 om 14:29
    De spelers moeten met veels te veel opdrachten het veld in, dat werkt niet altijd, laat ze een beetje de gang gaan.En niet alleen dat spelletje op eigen helft, tegen VVV maar vijf(5) schoten op doel !
  • 29 Nov 2019 om 14:21
    Dat wordt gewoon een nulletje of 7 voor AJAX als Twente zo speelt als tegen vvv en met de linker kant die we hebben hou ik mijn hart vast
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›