''Jong FC Twente had vijf eredivisiewaardige spelers in de basis''

4
''Jong FC Twente had vijf eredivisiewaardige spelers in de basis''

Jong FC Twente speelde maandagmiddag in Hengelo met 1-1 gelijk tegen Jong Go Ahead Eagles en Kick Maatman, trainer van de club uit Deventer, kon na afloop wel leven met een punt. Hij zag dat de thuisclub met een sterke opstelling speelde. 

"Een terechte uitslag over de gehele wedstrijd bezien", vertelt hij tegenover de Stentor. "Wij waren de mindere van FC Twente. Zij voetbalden gemakkelijker dan wij", aldus Maatman, die veel bekende namen zag bij de Tukkers. "Queensy Menig, Rafik Zekhnini… Ze hadden zeker vijf eredivisiewaardige spelers in de basis staan. Een aardige uitdaging voor ons", blikt hij terug. 

Maatman zag dat de openingstreffer van Zekhnini 'verdiend' was. "We waren steeds te gemakkelijk de bal kwijt en kwamen niet onder de druk vandaan", legt hij uit. "In de tweede helft waren we nog steeds niet top, maar waren de intenties wel goed. We dwongen meer af en kregen loon naar werken", constateert Maatman, die blij was met de gelijkmaker van Adrian Edqvist. 

"Na de 1-1 hebben we nog drie goede kansen gehad om te winnen. Een bal op de lat via een Twents hoofd en een prima knal van Bannink", reageert hij. "We willen heel graag eerste worden dit najaar en moesten daarom winnen. Dan hadden we alles in eigen hand. We waren er dichtbij, al was een overwinning vandaag ook niet helemaal verdiend geweest", besluit Maatman reëel. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 2 Dec 2019 om 22:32
  Zelfde verhaal als tegen Jong de Graafschap. Wordt zo goed helder dat er in het eerste een aantal niet eredivisie waardige spelers rondlopen qua talent en/of mentaliteit. Van Menig en Zekhini mag je in zo’n wedstrijd minimaal twee doelpunten verwachten....gaat hier dus om JONG GO AHEAD....!
 • 2 Dec 2019 om 22:31
  • Quote van 2 Dec 2019 om 20:22
   Alsnog Julio in de basis voor Schenk tegen Ado Den Haag
  Latibeaudiere en Julio allebei in de basis centraal achterin en Brama naast Busquets op middenveld Selahi ervoor en voorin weer Aitor, Vuckic, Nakamura
 • 2 Dec 2019 om 22:24
  Zeer zorgelijk kwa uitslag!!? Mag in de winterstop echt wel de benodigde spelers bij komen want anders word het voor mij gevoel heel krap weer
 • 2 Dec 2019 om 20:22
  Alsnog Julio in de basis voor Schenk tegen Ado Den Haag
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›