Perez prijst tactisch plan Garcia: ''Dat vond ik goed bedacht''

2
Perez prijst tactisch plan Garcia: ''Dat vond ik goed bedacht''

FC Twente maakte het Ajax zondagmiddag knap lastig in De Grolsch Veste, maar trok toch aan het kortste eind. Kenneth Perez was onder de indruk van de speelwijze van FC Twente tegen de koploper.

"Het plan van FC Twente was goed", zegt Perez bij Dit Was Het Weekend. "Ik had er van tevoren nog over dat er toch wel één Nederlandse ploeg zou zijn die het tactisch tegen Ajax goed zou oplossen. Dat deed FC Twente door het midden af te sluiten, zodat de bal naar de zijkant kan en dat is minder erg met de backs die hoog staan."

"Ze wilden in ieder geval niet de bal van Daley Blind door het midden op de voorste spelers", zag de oud-speler van FC Twente. "Zo kwam de bal bij de 'mindere' voetballers. FC Twente stond heel dicht bij elkaar en liet de bal naar de zijkanten spelen. Daar konden ze het nog opvangen. Dat vond ik goed bedacht van FC Twente, van Garcia."

Ajax kon daardoor niet de gebruikelijke opbouw hanteren. "Ajax is heel gevaarlijk via een uitzakkende Tadic, die door het midden ingespeeld wordt door Blind en dan heb je al die beweging eromheen. FC Twente hield het vijftig minuten vol en toen was het ook echt op. Daarna werd de ruimte te groot en konden ze het niet meer belopen", aldus Perez.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Dec 2019 om 20:15
    Zeker Perez heeft wel kijk op het spelletje voetbal. De trainer gargia ook deze trainer kan het spelletje voetbal lezen en schrijven. Maar is daarnaast ook beginend trainer en maak verkeerde keuzes zoals iedereen dat dat doet. En het mooie van het maken van fouten en verkeerde keuzes dat je juist hier erg veel van kunt leren als beginnend trainer.
  • 3 Dec 2019 om 19:15
    Ikzeg. Goed gezien van u.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›