Timmer kritisch: ''Dat valt me wel tegen van FC Twente''

2
Timmer kritisch: ''Dat valt me wel tegen van FC Twente''

FC Twente kwam zondagmiddag vroeg op een 2-0 voorsprong tegen Ajax, maar ging uiteindelijk toch met 2-5 onderuit. Marco Timmer vond dat Ajax laconiek begon in De Grolsch Veste.

"Laten we zeggen dat Ajax gewoon laconiek begon", stelt de journalist bij Voetbal International. "Je hebt wel eens het idee, dat zie je vaker bij ploegen die echt heel goed kunnen voetballen en ook heel veel winnen, dat het niet de vraag is of ze winnen, maar met hoeveel. Dan ligt er wat laconiekheid en nonchalance op de loer."

Volgens Timmer speelde Ajax in een te laag tempo. "Ze willen graag investeren in een eerste helft. Als je in een hoog tempo speelt, dan speel je de tegenstander kapot en gaan er ruimtes ontstaan. Dan kunnen ze er doorheen voetballen met de kwaliteit die ze hebben. Dat lukte echter niet. Het tempo was te laag, ze stonden vaak te hoog en gaven ook ballen dwars door het midden."

Dat het uiteindelijk 2-5 werd, lag aan zowel FC Twente als Ajax. "Het valt me echter wel tegen van Twente dat ze zo uit de kleedkamer komen na de rust", reageert Timmer. "Het zegt ook wel iets over de kwaliteit van Ajax, maar Twente had nog wel iets meer kunnen doen na rust om dit te voorkomen."

"Dat iedereen zegt dat het wel goed komt na 2-0, dan mag dat niet zo gebeuren als je Twentenaar bent", vervolgt Timmer. "Dat dat wel gebeurt, is slecht eigenlijk. Knap van Ajax dat ze dan weer met 2-5 winnen. Dan wordt het toch business as usual, hè."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Dec 2019 om 23:27
    Marco Timmer timmert wel aan de weg bij VI zeg!
  • 3 Dec 2019 om 23:18
    Ga lekker timmeren joh onnozele droplul!
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›