Balans en perspectief na een half jaar Eredivisie

In het voetbal zijn er vaak magere jaren en vette jaren. Supporters van FC Twente kunnen meepraten over beide. En het moge gezegd worden: na de voorbije magere jaren, voelt het huidige seizoen als een warm bad. Met de winterstop in zicht staat Twente keurig in de middenmoot, op veilige afstand van de degradatiestreep en met gezond uitzicht op meer. Is er dan niets te klagen? Natuurlijk wel. Na een vliegende start, zakte het spel – en de resultaten – wat in. Maar binnen het bredere perspectief van de afgelopen seizoenen, waarin op en buiten het veld gevochten is voor overleving, kunnen we in onze nopjes zijn met de stand van zaken.

Ambitie

Toch voelt de middenmoot niet vertrouwd. Qua toeschouwersaantallen hoort Twente alvast bij de top van Nederland en het gevoel dat hier ook een sportief gevolg aan moeten worden gegeven, is bij elke supporter in meer of mindere mate aanwezig. Geduld is echter het toverwoord. Juist daaraan heeft het in het verleden ontbroken. Dat leidde tot stormachtige groei, maar tot een haast even zo snelle val. Het contrast tussen de vette en magere jaren werd zo wel héél groot. En los van alle sportieve ambities en stiekeme dromen, hoopt niemand in Enschede ooit nog eens zo'n grote terugval mee tve maken. Dus laten we hopen op de weg der geleidelijkheid.

Actuele vooruitzichten

De weg der geleidelijkheid impliceert geduld, maar dat wil niet zeggen dat de huidige prestaties niet belangrijk zijn. In het hier en nu is er bovendien nog voldoende te halen. Het gat met de plaatsen die in mei recht geven op Europees voetbal is vooralsnog te overzien. Dus wellicht hoeft er niet jaren gewacht te worden op wat tastbaar succes. De basis voor een sprong op de ranglijst zal in de winterstop gelegd moeten worden.

Dat zal moeten gebeuren in Benahavis, in Zuid-Spanje, waar de FC deze winter het trainingskamp belegt. Voor supporters een prima gelegenheid om een winters tripje naar de zon te combineren met het beleven van FC Twente van dichtbij. Via de luchthaven van Malaga is de winterse bestemming van de club goed te bereizen, zonder al te veel voorbereiding. Spanje is lid van de EU, dus je zorgverzekering dekt eventuele zorgkosten die je daar maakt. Een reisverzekering is natuurlijk wel verstandig. Ook bij korte trips binnen Europa.

Warm vooruitzicht

Wie zich deze winter niet opwarmt aan de Spaanse zon kan dat hopelijk alsnog doen aan het voetbal van de FC. Na de winterstop staan er diverse aantrekkelijke eredivisieduels op de planning in de Grolsch Veste. Laten we hopen dat daar ook nog een paar mooie wedstrijden in de beker en de play-offs voor Europees voetbal bij komen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand